Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
PON.
24°C
10°C
Oceni objavo

Ustvarjalne delavnice JSKD

 

V decembru je mlada foto ekipa zaključila z odkrivanjem zanimivosti v domačem kraju. Šest srečanj je bilo premalo, da bi bile v objektiv ujete vse zanimive točke. Najbolj so mladi uživali, ko jim je mentor, profesionalni fotograf Borut Peterlin, razkril posebne trike fotografiranja. Nekaj zanimivih efektov boste zagotovo opazili na njihovih fotografijah na tokratnem koledarju na sredini Vrelca.

 

Otroci so se na štirih srečanjih v oktobru in novembru pod mentorstvom Suzane Lipar in Vesne Di Domenico preizkusili v starodavni slikarski tehniki mozaik. Sprostili so se ob razbijanju keramičnih ploščic in se preizkušali v vztrajnosti, ko so zlagali raznobarvne kamnite in steklene ploščice. Domov so odnesli raznobarvne mozaične lonce in ogledala.

 

Da so adventni venčki lahko tudi male umetnine, so se otroci in odrasli prepričali na dveh brezplačnih delavnicah v novembru pod mentorstvom Marjetke Jordan in Jerce Matoš. Tokrat sta bila osnova filc in volna. Manj je več, sta spodbujali mentorici. A večina otroških oči je večinoma videla drugače. Odrasli so napotke upoštevali in k svojim izdelkom dodali še naravne materiale.

 

Za pomoč pri izvedbi delavnic se zahvaljujemo Občini Dolenjske Toplice in KKC Dolenjske Toplice. Foto delavnico smo izvedli v partnerstvu z OŠ Dolenjske Toplice, adventne venčke pa z DPŽ Dolenjske Toplice. V prihodnje si želimo še partnerskih projektov z lokalnimi akterji.

 

Otroci lepo povabljeni k ustvarjanju na grafično delavnico v februarju 2016, ki jo bo vodila Tanja Kraševec.

 

JSKD, OI Novo mesto

 

 

 

Oglejte si tudi