Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

"Vse, kar potrebuješ, je ljubezen"

Polhov Gradec, 7. april – Sošolke in prijateljice so na oder postavile skupno stvaritev – koncert, s katerim so se predstavile tudi na odru Kulturnega doma Jakoba Trobca.
"V današnjem svetu, kjer nam sonce vse bolj zagrinjajo temni oblaki revščine, propadov, protestov, kjer na ulici vse prevečkrat srečamo ljudi s praznim pogledom, pozabljamo, da nas na koncu poti nihče ne bo sodil po debelini denarnice, številu uspehov in velikosti hiše, temveč po tem, koliko smo ljubili in bili ljubljeni," so ustvarjalke koncerta zapisale v programski list.

Štiri diplomirane muzikologinje so združile svojo glasbeno ustvarjalnost. Sprva so se povezale le v okviru vokalno-inštrumentalnega kvarteta Fčelice; njegovi ustanovitvi je botrovala prav ljubezen, saj so se zbrale ob igranju na poroki. Ingrid Mačus, študentka klavirja na akademiji za glasbo, je njihova pianistka in aranžerka, tokrat pa je ljudskim pesmim, ki so jih izvedle, dala tudi svoj skladateljski pečat. Flavtistka Eva Žagar, pevka Mirjam Jelnikar in violinistka Ema Nartnik pa so njeno glasbo na papirju obudile v življenje. Dekleta so s koncertom "Vse, kar potrebuješ, je ljubezen" združile svoje samostojne glasbene poti. Najprej se je na odru predstavil Otroški pevski zbor Višajčki, ki že vrsto let deluje v okviru Kulturnega društva Gregor Rihar, zadnjih pet let pa ga vodi Ema Nartnik. Po njeni zaslugi se zborček iz nastopa v nastop povečuje in izboljšuje. Del svojega repertoarja je predstavil tudi Mešani pevski zbor Gameljne, ki deluje že zelo dolgo, zadnjih nekaj let pa ga vodi Mirjam Jelnikar. Poleg teh dveh zborov je nastopil še vokalno-instrumentalni kvartet deklet Fčelice. Zborovsko petje je polepšala in popestrila priložnostna simfonična zasedba.

Koncert tokrat ni imel povezovalca, temveč povezovalno zgodbo. Pred gledalci se je odvila življenjska zgodba para; njun odnos in preraščanje zaljubljenosti v pravo in resnično ljubezen, za katero je potreben trud ter številna odrekanja, je bilo mogoče spremljati ves koncert. Bogat glasbeni program in zgovorna vsebina igre sta se prepletla v rdečo nit koncerta, ki pravi: "Vse, kar potrebuješ, je ljubezen." Dekleta, ki so se podpisala pod stvaritev, pa naj ljubezen navdihuje in spremlja tudi v prihodnje, da se bo udejanjala njihova ustvarjalnost.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi