Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Radioamaterji E7/S59DDR na obisku v BIH

Na predlog našega člana S58OB - Brunota smo letos se odločili obiskati Bosno in Hercegovino. Na pot smo se odpravili 3.8.2012 in se vrnili 5.8.2012.
Naprej smo obiskali Bihač (prvi kontakt na 145.475 MHz s kolegi iz E7 je že bil vzpostavljen in lepo so nas vodili skozi Bihač preko radijske postaje - TNX za pomoč), potem pa smo šli v smeri Jajca, kjer smo pogledali znameniti slap, dvorano zasedanja AVNOJ-a, katakombe in trdnjavo. V Travniku smo imeli postanek na čevapčičih in obisk rojstne hiše Iva Andriča (Nobelov nagrajenec). Zvečer smo prispeli v Sarajevo v Hotel Bosna 1, kjer so se zelo potrudili za nas in skrbeli dve noči, da nismo bili žejni in lačni.

Drugi dan smo si s pomočjo odlične vodičke AZRE ogledali Tunel spasa, Vrelo Bosne, Baščaršijo in tunele Ravne pod Bosanskimi piramidami v Visokem.

Zvečer smo se srečali s prijatelji radioamatereji iz Sarajeva. TNX Aneli E70YL za organizacijo srečanja.

Naslednje jutro smo nadaljevali pot proti Zenici, od tam pa nazaj skozi Travnik proti Banja Luki, kjer nas je ob vhodu v mesto počakal Boban E77O. Tu smo imeli prijetno popoldansko druženje.

Hvala lepa vsem, ki ste pomagali pri vzpostavitvi kontaktov s kolegi iz E7. Vsi smo bili navdušeni nad pokrajno in lepotami narave. Žal so posledice vojne še vidne, predvsem na nekaterih stavbah. Na vseh lokacijah in točkah smo bili zelo lepo sprejeti. Nekateri smo bili prvč v tej državi, nekateri pa so že bili večkrat. Nekaj utrinkov s komentarji si lahko pogledate s klikom
tukaj.
Nastal je tudi kratki film, ki ga je posnel Franci S55FM in ga bomo pogledali v prostorih Radiokluba Cirkulane v Pohorju predvidoma 9.9.2012 po peki palačink.

TNX vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi kratkega potovanja E7/S59DDR.

Oglejte si tudi