Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: »Umetnost ne umira – Kulturno močvirje 2017«

Tudi letos je, tradicionalno, v okviru slovenskega kulturnega praznika, 9. februarja, potekala prireditev Kulturno močvirje 2017. Kulturnike je tokrat povezalo Kulturno društvo Rakitna v Podružnični osnovni šoli Rakitna. Na prireditvi so se s kulturnimi vložki predstavila kulturna društva, ki delujejo v občini Brezovica.

Prireditev se je začela z nagovorom župana Metoda Ropreta, ki je prinesel veselo novico vsem kulturnim društvom v Občini Brezovica, saj se bodo razpoložljiva sredstva za kulturne dejavnosti s strani občine letos povečala za dvajset odstotkov.

Nit prireditve je bil horoskop 2017, ki ga je KD Rakitna pripravilo za nastopajoča društva. Kulturniki so tako že 15 leto zapored dokazali, da umetnost v Občini Brezovica vsekakor ne umira in s pestrim programom razveselili prav vsakega obiskovalca. Za odlične pevske, igralske in plesne nastope so poskrbeli nastopajoči s svojim trudom, dobro voljo, prijateljskimi odnosi, zato jih v vse večjem številu gledamo in poslušamo.

Za povezovanje in polno humorja so poskrbeli iz KD Rakitna, prav tako so otvorili prireditev s slovensko himno, pod taktirko zborovodkinje Vide Kržič. Nadaljevali so s svečanim nastopom mešanega pevskega zbora KD Breza, ki ga vodi Tone Rozman.

KUD Janez Jalen je s svojim skečem »Pehtin bar« poskrbel, da v dvorani ni manjkalo niti smeha. Ob tej priložnosti so povabili vse k ogledu ponovitve njihove zadnje predstave »Govorice«, ki bo 4. marca 2017 ob 19.30. v Kulturnem domu Notranje Gorice.

S programom je nadaljeval Podpeški oktet iz KUD Podpeč z narodno pesmijo »Oj Doberdob«, nato pa so obiskovalci ponovno trenirali trebušne mišice ob igralski točki »Vse mi je jasno« gledališke sekcije JGM Teater.

V praznično razpoloženje je s slovensko ljudsko »Vsi so prihajali«, popeljal domači mešani pevski zbor, ki šteje člane od najmlajših do starejših in delujejo pod okriljem KD Rakitna.

Mladi Podpeški pobi iz KUD Podpeč so s pesmijo Vlada Kreslina »Dekle moje« ogreli ženske duše v dvorani. Seveda niso pozabili niti na plesno točko, z njo so se predstavili mlajši, energični člani FS Rožmarin.

Da moto »Glasba ne pozna meja« drži, je dokazal ženski pevski zbor KD Brezovica, pod vodstvom Sonje Sojer. Obiskovalce so popeljale skozi eksotiko Mehike, Japonske v spremstvu mlade plesalke in odpele tudi maorsko ljudsko. Tako so ponovno z vrhunskim nastopom upravičile svojo uspešno 21. letno kariero.

Zapeli so tudi pevci kvinteta Mlin, ki deluje pod okriljem KUD Hrošč.

Za konec prireditve pa smo prisluhnili angelskim glasovom otroškega zborčka KD Rakitna s pesmijo skupine Čuki »Deklica«.

Brezovški kulturniki so tako ponovno pokazali, da svoje ljubiteljsko delo resnično opravljajo z veseljem in srcem, za kar se jim je zahvalil tudi župan Metod Ropret. Vsa udeležena društva na letošnji prireditvi, so prejela diplome v zahvalo za sodelovanje in delovanje.

Za dosedanje delo vsem iskreno čestitamo. V prihodnje si želimo še več prireditev in predstav, zato že zremo v leto, ko nam bodo kulturniki, o tem ne dvomimo, zopet pripravili nove in uspešne produkcije.

 

Janja Bratuša

Oglejte si tudi