Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

PRAVLJICE IZ RISB

V soboto v Stergulčevi hiši smo bili priča prijetnemu vzdušju ob branju pravljic izpod peresa domačinke Meri Celec in naše soigralke v gledališki skupini Vrtinec pri predstavitvi svoje prve knjižice, ki jo je poimenovala Pravljice iz risb.

V soboto, 23. avgusta smo obiskovalci v deževnem popoldnevu ob virtualnem ognjišču in živi besedi s krajšimi glasbenimi vložki  mladega klarinetista Maja Šavlija, pripovedovalkama Tjašo Celec in Vero Ivančič ter pogostitvi projektne skupine GOUF z Merinimi lastnimi slaščicami, bili prijetno popeljani v svet pravljic.

Meri Celec, nagrajenka Občine Bovec v letu 2012, najbolj prepoznavna po svoji gledališki vlogi Mici, ki jo je sama oblikovala in ki razveseljuje domače občinstvo nekajkrat letno, si je privoščila enoletni oddih od gledališke skupine Vrtinec in od mnogih vlog, ki jih je odigrala ter se posvetila malo drugačni umetnosti. V gledališki skupini Vrtinec je Meri nepogrešljiv člen v vseh vlogah, kot igralka, scenaristka, kostumografka in motivatorka, predvsem ko gre za sladke in okusne spodbude. Tako je pri svojem ustvarjanju scene za predstavo Čarovnica Čirimbara in svoji vlogi zajčka in pesnika dobila navdih in pogum za izdajo svoje prve knjižice pravljic »Pravljice iz risb«, ki so plod njene ustvarjalnosti in domišljije.  V pravljicah je upodobila nemalo njej znanih likov iz vseh predstav v katerih je odigrala le da so dobili druga imena in druge zgodbe. V svojih pravljicah, ki se vedno končajo s srečnim koncem, pogosto uporablja problematiko samote in rešitev zanjo ter prispodobe iz svojega domačega okolja. V njenih pravljicah najdemo zaščitniško mamo kokljo in radovednega piščančka Rumenka, osamljeno grlico, ki s pomočjo vetra, kralja puščave, oživi pusto pokrajino, radovednega zajčka, ki se izgubi v gozdu,  samotno drevo, ki išče in najde prijazno in pisano druščino prijateljev in še kaj.

 

Njeni soigralci smo nadvse veseli njenega podviga in ji prisrčno čestitamo in želimo, da bi še dolgo razveseljevala otroke s pravljicami in svoje oboževalce v vlogi Mice .

Oglejte si tudi