Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

U kon'c sveta so pravljice doma

»Odločil sem se, da bom kot župan podelil Častni znak Občine Bohinj ob Občinskem prazniku Občine Bohinj Vrtcu Bohinj za izjemno opravljeno delo U kon'c sveta so pravljice doma. Naj Vam bo to spodbuda za prihodnost. Celoten kolektiv Vrtca Bohinj s pomočnico ravnateljice Anico Stare je opravil izjemno delo, še posebej pa hvala Andreji Jensterle.« Župan Franc Kramar
To je izjava, ki meni in celotnemu kolektivu Vrtca Bohinj veliko pomeni in ponosni smo nanjo. Vesela sem, da si je župan Franc Kramar vzel čas, se sprehodil z mano skozi Zlatorogovo pravljično deželo, pokramljal z udeleženci in obiskovalci, opravil nekaj pravljičnih nalog in se po otroško veselil vsake zbrane štampiljke.

Veliko nam pomeni tudi priznanje naše ravnateljice Mojce Rozman, ki dobro razume, kaj pomeni timsko delo, opravljeno s srcem. Podpira nas, predvsem pa je ponosna na to, da je pri tem projektu združenih toliko Bohinjcev kot pri nobenem drugem.

 

Od prvega dneva, ko sem pred dobrimi štirimi leti začela razmišljati o Pravljični deželi, se trudim, da vse narejeno ustreza predpisom Javnega zavoda Triglavski narodni park. Uresničujemo tudi njihova načela: spoznavati, doživljati in razumeti naravo. Vse to Zlatorogova pravljična dežela otrokom omogoča.

 

Marsikomu se je ob branju prispevka Aleša Zdešarja iz Javnega zavoda TNP na njegovem blogu orosilo oko, bistvo pa lahko povzamem z dvema njegovima besedama: »Kapo dol.« Zanj je naša prireditev PRIREDITEV. To je zame posebno priznanje! »Povezljivost, odprtost, prijaznost in dobrosrčnost«, so po njegovem kvalitete Bohinjcev in ne bi se mogla bolj strinjati z njim.

 

Direktor Turizma Bohinj, Klemen Langus priznava, da je Zlatorogova pravljična dežela postala več kot enkraten dogodek v okviru Festivala alpskega cvetja. Zaveda se, da gre za »odlično vzgojno-izobraževalno sredstvo, ki na inovativen in strokovno podkrepljen način otroke in starše popelje v skrivnostni svet bohinjskih pravljic, legend in pripovedk. Postala je pravi turistični produkt.«

 

Meni osebno veliko pomeni tudi izredno pozitivno mnenje predstavnice Zavoda za varstvo kulturne dediščine. »Vsako leto znova me preseneti nadgraditev in vzdrževanost dežele in vse pohvale za to.«

 

Da vrtec res lahko združi Bohinj, dokazujejo vsi sodelujoči na prireditvi, vsi prostovoljci, ki so pomagali pri pripravah na prireditev, in vsi, ki so nam karkoli naredili ali nam prodali material za posebej ugodno ceno – »na otrocih pa res ne bomo služili«, mi rečejo.

 

»Čist' sem not padu, delo mi je bilo v veselje, dan prireditve pa čudovit za našo družino,« je izjava enega od prostovoljnih pomagačev.

 

Komentarji staršev vse povedo: »Vsako leto boljše, letos pa izjemno!«, »Presežena vsa pričakovanja!«, »Super vikend!«, »Bravo!« in podobno. Mimogrede, po nekaterih ocenah je bilo v dveh dneh blizu 3000 obiskovalcev!

 

Ko preberem tole, vem, da delam pravo stvar: »Občudujem te, kje najdeš toliko energije za organizacijo tako velike prireditve. Čeprav se letos vsi pritožujemo, kako nemogoče je vreme, je tebi uspelo spet postaviti kup novosti v pravljično deželo. Ko sem si ogledala filmček današnjega dne, mi je bilo kar malo žal, da me ni bilo zraven. Se vidimo jutri!« To je namreč mnenje stroke, izjava sodelavke. Res ogromno mi pomeni podpora celotnega kolektiva Vrtca Bohinj in pripravljenost stopiti skupaj ter v prireditev vložiti vse svoje znanje in energijo.

 

Želim si, da bi vsak otrok imel vsaj enkrat preko poletja možnost obiskati Zlatorogovo pravljično deželo skupaj s starši. Kajti pot je namenjena predvsem družinam, saj jim omogoča prijetno srečanje z naravo in jih spodbuja k medsebojnemu sodelovanju ter skupni družinski igri.

 

Najtežje mi je pisati o svojem delu, zato sem članek »ukradla« iz ust udeležencev. Izbrala sem nekaj izmed mnogih pohvalnih izjav, čeprav mi prav vse veliko pomenijo.

 

Za konec pa vseeno še moja izjava: »HVALA! Hvala vsem za podporo, pomoč, vzpodbudo, odobravanje in priznanja. Vsak košček, ki ga je kdo prispeval je pomemben in nepogrešljiv. Je del celote, je del uspeha! Dokazali ste, da imate Bohinjci veliko znanj in sposobnosti ter ste pripravljeni veliko narediti za otroke. Ob vas tudi mi, »Nebohinjci«, lahko uresničimo svoje sanje!

 

Nasvidenje v Zlatorogovi pravljični deželi!

 

Andreja Jensterle, Vrtec Bohinj




na spodnji povezavi si lahko preberete celoten zapis na blogu Aleša Zdešarja:

http://www.fotogaja.si/?p=8938

Oglejte si tudi