Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Praznik sira in jubilejni 60. Kravji bal

Turistično društvo Bohinj 17. in 18. septembra prireja zabavno-kulinarični vikend v Bohinju. Na prireditvenem prostoru pod Pršivcem v Ukancu bo v nedeljo tradicionalni, že 60. jubilejni Kravji bal v Bohinju. V soboto pa se dvodnevno dogajanje začne v dvorani Danica, ko bo na sporedu Praznik sira in vina.

 

SIR VINO, LE KAJ BOLJŠEGA BI SI ŽELELI?

Bohinj je že dolga leta priznan po planšarstvu in svojem siru. Namen kulinaričnega dogodka dan pred Kravjim balom je še povečati prepoznavnost Bohinja po dobrotah, ki jih nudi. V lokalnih gostilnah ali visoko v planinah, sir bo vedno nosil dober glas daleč naokrog. V TD Bohinj si želimo, da si tudi domačini vzamete vikend zase, za razvajanje in zabavo. To je odlična priložnost za gurmanski oddih ob koncu tedna.

Čakajo vas: pester celodnevni program, degustacije sira, mlečnih izdelkov in vina, prodaja sira, mlečnih izdelkov in vina na stojnicah, specialitete, pripravljene s sirom, harmonikarski orkester, otroške folklorne skupine Bohinja, Poljanski orgličarji, Mežnarjevi godci, Cowboy girls, Ansambel Kerlci, Ženska klapa Volosko, odličen pevec Anzhe, ob 12. uri pa začnemo z udarno Godbo Bohinj. Za otroke bodo poskrbeli na delavnicah.

Na zdravje in dober tek!

 

JUBILEJNI 60. KRAVJI BAL

Kravji bal je najstarejša prireditev, ki je bila do petdesetih let prejšnjega stoletja predvsem praznik za domačine, ki so se skupaj s planšarji in gostinci veselili ob koncu turistične in pašne sezone. Na prireditvi sodelujejo planšarji in majerji, ki z višje ležečih planin privedejo okrašene trope živine in na ramenih prinesejo »basengo« – vse, kar potrebujejo za izdelavo sira, in druge stvari, ki so potrebne za življenje na planini. Živino bodo prigonili ob 13. uri, ko bodo v sprevodu tudi vsi nastopajoči letošnjega Kravjega bala.

Program začnejo ob 10. uri na prireditvenem prostoru v Ukancu. V bogatem programu bodo nastopili: Folklorna skupina KD Bohinj, Folklorna skupina KUD Triglav Srednja vas, gostujoča Folklorna skupina, Godba Bohinj, Godba iz Komende, citrar Dejan Praprotnik. Za celodnevno zabavo pa bodo skrbeli Poskočni muzikantje, Ansambel Žargon in Ansambel Petan. V goste letos pride tudi Ženska klapa Volosko s Hrvaške. Za popolno moško zabavo bo tudi letos organiziran LesEnDemo, za žensko pa veliko število stojnic.

Vsem, ki imate 60. rojstni dan v septembru, organizatorji podarijo vstopnico za letošnji Kravji bal.

Povabite vaše prijatelje v Bohinj, kjer bo ta vikend okusno in zabavno!

 

Oglejte si tudi