Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
PON.
22°C
8°C
Oceni objavo

Začetek "Zimske pravljice na Bledu"

Na Občini Bled smo v sodelovanju z Zavodom za turizem Infrastrukturo Bled in blejskimi hoteli v letošnjem letu pristopili k projektu okrasitve pešpoti ob jezeru, ki bi uspešneje kot v preteklih letih povezala turistično ponudbo Bleda v tem prazničnem času. Oblikovali smo koncept sprehajalne poti ob jezeru, ki je v tem letu s prenovo dela parkovnih površin in peščeno izvedbo tudi sicer dobila ustrezen sonaraven značaj.

Pešpot ob jezeru povezuje več različnih ambientalnih točk med Kazino in Vilo Prešeren, ki jih dopolnjujejo z blejskimi zvezdami in rajskimi pticami okrašena drevesa. Ob tem ponovno spomnimo, da oblika obeh okraskov izhaja iz identitete Bleda: »blejska zvezda« simbolizira na Bledu najdene uhane, »rajska ptica« pa na Bledu najdeno sponko.

Ob okrašeni veslaški startni hišici je zaživelo »blejsko srce« t. i. »kissing point«, ki vabi k fotografiranju zaljubljence s prekrasnim ozadjem otoka in gradu. Ob pešpoti je postavljena razstava fotografij »Bled pozimi«, avtorja Roka Mučiča. V nadaljevanju nas preseneti hudomušna smrečica, ki na prisrčen način simbolizira »Božičkovo kapo«.

Vodna površina neposredno ob okrašeni pešpoti je vsako soboto ob 18. uri v teh prazničnih tednih prizorišče »blejske vodne serenade«, laserske predstave na vodi. Pomembnejša letošnja okrasitvena poteza so tudi “blejske zvezde” na vseh svetilkah javne razsvetljave okoli jezera, v Gradu, na Mlinem in v Rebru.

Sicer pa so se s svojim finančnim prispevkom in aktivnostmi odzvali tudi večji turistični ponudniki in Trgovski center Bled. Nekateri so okrasili pročelja svojih hotelov, v nedeljo pa bo zaživelo tudi drsališče na prostem. Turizem Bled ostaja organizator tradicionalnih dogajanj predvsem okoli jezera, Infrastruktura Bled pa je svoj prispevek predstavila v obliki “disca na (B)ledu” in otroškega silvestrovanja v Športni dvorani. 

Oglejte si tudi