Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

RAZIGRAN OKTOBER

Oktober – topel jesenski mesec – je bil razigran tudi za učence naše šole, tako da smo z različnimi dejavnostmi v tednu otroka res upravičili letošnje geslo »za razigrano in ustvarjalno otroštvo«. Potekale so aktivnosti: Najboljša droga je žoga, igranje minigolfa, med dvema ognjema, odbojka. Učenci so se pomerili z učitelji. Vsak zadetek učiteljem so navijači z navdušenjem pozdravili. K petkovi živahnosti pred šolo, ko je potekala sklepna prireditev tedna otroka, so največ pripomogli učenci-kuharji, saj so s peko palačink , ki ji kar ni bilo videti konca, posladkali svoje mlajše vrstnike iz podaljšanega bivanja.
Še pred tem, 26. septembra, obeležujemo evropski dan jezikov. Letos je bilo v okviru pobratenih šol srečanje v Vrbi na Koroškem, kjer so za učence potekale zanimive delavnice, predstavili pa so se tudi s svojo stojnico.

Za učence, ki so se udeležili tekmovanja Razvedrilna matematika, oktober ni bil le igriv, ampak že pošteno miselno naporen. Na šolskem tekmovanju si je petindvajset učencev prislužilo bronasto priznanje, kar sedemnajst od njih je bilo uvrščenih na državno tekmovanje.

Enajst učencev je tekmovalo iz znanja o sladkorni bolezni. Šest jih je prejelo bronasto priznanje, tri učenke pa se bodo udeležile državnega tekmovanja.

Pa še to. V začetku meseca je bila zaključena akcija zbiranja papirja. Zbrali smo ga 43.270 kg, za kar gre zahvala vsem učencem in njihovim staršem, ki nam tako zvesto stojijo ob strani in pomagajo denarno napolni šolski sklad, je zapisala predmetna učiteljica Eleonora Slapar Starič.

 

PA ŠE UTRINKI NAŠIH UČENK OB DNEVU JEZIKOV

V petek, 26. 9., smo se učenci 4. a  razreda in še nekaj drugih otrok odpravili v Vrbo ob Vrbskem jezeru na Koroško. Z nami sta šla tudi župan Bleda Janez Fajfar in naša ravnateljica Nataša Ahačič.

Ob jezeru smo v lepem parku postavili stojnico JEZIKOVNA MAVRICA. Predstavili smo tri igre v štirih različnih jezikih. Čarali smo z barvami in jezički, delili mavrične kamenčke sreče in sodelovali v različnih delavnicah. Igrali smo se na igrišču, poslikali obraze, se prelevili v razne živalce, izdelovali maslo ter eksperimentirali z elektriko. Med drugimi jeziki smo spoznali celo portugalščino.          

 Na koncu smo se peljali z ladjico. Bilo je zelo lepo, so zapisale Ema, Manca in Lara iz 4.a razreda.

Oglejte si tudi