Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Dragi Andersenovci in vsi ljubitelji pravljic!

V šolski knjižnici smo že 4. leto prebedeli noč med pravljicami, delavnicami in čarobnimi utrinki noči.
Bled - Letošnjo noč smo začeli z ogledom lutkovnih predstav, ki so obeležile 15. let lutkovnega krožka na naši šoli. Po ogledu smo se odpravili na sprehod do javne knjižnice, kjer nas je gospa Irena Razingar popeljala skozi življenjepis H. C. Andersena in nam skozi pravljico približala ljudske modrosti.

 

Lačni in polni energije smo v jedilnici kulturno pojedli večerjo in se ponovno zbrali v šolski knjižnici, kjer smo se skozi igro razdelili v štiri skupine, saj so nas čakale zanimive delavnice. Učiteljica Mateja Sirk nas je popeljala skozi čarobni svet besed, z učiteljico Meto Sebanc smo iskali skrivnosti v kokosovih kroglicah, učiteljica Bernardka Bernard je z nami barvala čarobna in strašna jajčka za veliko noč, učenke Mirjam, Ana in Nika iz 7. razreda pa so nam večer polepšale s sadnimi nabodali. Ob pol enih smo se zbrali, si podarili knjigo in se počasi spravili v spalne vreče.

 

No, ne ravno vsi. Kmalu sta knjižničarka Marina Vukaševič in učiteljica Saša Zupan ugotovili, da spanca ne bo. Nalakirani nohti, pobarvani lasje, petje pesmi, branje ob naglavnih lučkah, ples, igre babic in dedkov so nas popeljali do jutra. Spanca ni bilo, bili pa smo mi, veliki srčki in nova prijateljstva.

 

Spet nas je pravljica povezala in nas popeljala v nov dan, kjer je svet spet poln škratov, palčkov, čarobnih bitij,barv in .......poiščite svojo pravljico sami tudi vi, je zapisalo 35 pravljičnih otrok z mentoricama Sašo Zupan in Marino Vukaševič

 

Oglejte si tudi