Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
14°C
JUTRI
15°C
10°C
Oceni objavo

18. Memorialni turnir Franc Pergar v balinanju

V soboto, 29. oktobra 2016, je na balinarskem igrišču v Palah v organizaciji balinarskega kluba Hubelj in občine Ajdovščina potekal že 18. memorial Franc Pergar v balinanju. Turnirja se je udeležilo osem ekip iz Primorske regije s preko 40 igralci.

Turnir je potekal v dveh skupinah po štiri ekipe. Največ znanja in dobre dnevne forme v obeh skupinah sta pokazali ekipi organizatorja turnirja Hubelj in član prve balinarske lige Slovenije Planina. Po veliki in napeti borbi za vsak »punt« so s tesnim rezultatom 10 proti 7 slavili balinarji ekipe Hubelj. Za tretje mesto sta se pomerili ekipa Vipave in ekipa društva upokojencev iz Ajdovščine. Prepričljivo zmago z 12 proti 3 je slavila ekipa izvrstnih igralcev društva upokojencev. V odmoru med posameznimi napornimi tekmami smo izvedli tudi tekmovanje v bližanju in izbijanju balina. Do balina je najbolj natančno bližal Branko Šček iz ekipe Planina, najbolj natančen pri izbijanju balina pa je bil Jože Čubej član ekipe Slatna iz Grgarja. Pokale in medalje najboljšim je podelila hčerka pokojnega Franca Anita. Da je vse potekalo tako kot je treba in po pravilih je skrbel Igor in celotna ekipa organizatorjev.

Odlične specialitete z žara, ki nam jih je pripravil Branko in dobra kapljica za katero je poskrbel Franjo so nas v prijetne druženju držale skupaj še dolgo po uspešno izvedenem turnirju. Razšli smo se z željo, da se prihodnje leto v še večjem številu ponovno zberemo na 19. memorialnem turnirju v spomin na Franca Pergarja.


Igor Vidic

Oglejte si tudi