Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Program delavnic v marcu na Rdečem križu Ajdovščina

Dnevni center Rdečega križa Ajdovščina je odprt vsak dan od 8. do 12. ure in je namenjen vsem, ki si želite druženja ali izmenjave izkušenj, potrebujete oporo,… V centru lahko popijete skodelico čaja ali kave, uporabljate dva računalnika in brezplačni internet, posedite na kavču in pogledate televizijo, preberete kakšen časopis, se informirate o trenutnih ugodnostih in akcijah oziroma se udeležite različnih delavnic.

V dnevnem centru Rdečega križa Ajdovščina vsak ponedeljek od 11. do 12.30 ure poteka angleška pogovorna urica. Znanje angleškega jezika izpopolnjujemo s pogovori, branjem in igranjem iger. Nove besede tako osvojimo spontano in mimogrede. Tečaj vodi gospa, ki je velik del življenja preživela v Kanadi. Vanj se lahko vključite ne glede na stopnjo vašega znanja, vsak bo lahko z aktivno rabo jezika veliko pridobil.

Vsako sredo od 16. do 17. ure pa poteka tečaj šivanja po meri. Veliko blaga za delavnico nam je podarila TEKSTINA D.D., za kar se podjetju najlepše zahvaljujemo! Iz različnih kosov blaga bomo ob pomoči izkušene šivilje bodisi ročno ali s pomočjo šiviljskega stroja sešili čudovite in nosljive kose. Seveda bomo znanje pridobivali postopoma, tako da je delavnica primerna za vse, tudi tiste brez predznanja.

Lepo vas vabimo, da se nam pridružite. Prav tako vas vabimo tudi na druge enkratne delavnice. Zaradi lažje organizacije teh dogodkov vas prosimo, da nam vašo udeležbo predhodno sporočite na telefon 051 430 722 ali 05 366 4930 oziroma na e-naslov: ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Vse delavnice in tečaji so brezplačni.

V marcu bomo organizirali še:

Feng šuj (v kitajskem jeziku dobesedni prevod “voda in veter”) ali po slovensko: Ustvarjanje harmonije v prostoru

7. in 14. marec 2017 od 19. do 21. ure

Gre za dvoje srečanj: na prvem, bolj teoretičnem, se bomo seznanili z vzhodnjaško modrostjo feng šuj kot nekaj temeljnega znanja za razpoznavanje znamenj v prostoru, ki nam omogoča dobro orientacijo v prostoru. Spoznali bomo osebne ugodne in neugodne smeri neba, ki jih ima vsakdo. Te smeri so ključ za nadaljnje delo na drugi delavnici, kjer bomo lahko povsem praktično delali na vaših stanovanjih, hišah, poslovnem prostoru, parcelah...

Na drugi delavnici feng šuja boste akterji vi! To je praktično-izkustvena delavnica, ki vam bo dokazala, zakaj se v nekem prostoru počutite dobro in zakaj vam nek drug prostor v stanovanju ali restavraciji povzroča slabo stanje v telesu. Telo je najboljši semafor za dobro počutje in pokaže nam, kje se je dobro zadrževati in katerih točk v prostoru se je bolje izogibati.

Predavanje in delavnica sta primerni za vsakogar, ki je že dovolj občutljiv na spremembe energij v prostoru ali pa si želi izboljšat svojo kulturo bivanja, tudi estetsko in zdravstveno. Lahko se udeležite le predavanja. Za uspeh na delavnici pa je predpogoj obisk predavanja. Primerna je za polnoletne.

Avtorica delavnice je intuitivna svetovalka za sožitje človeka in/v prostora/u, ki živi po načelih feng šuja.

Osebno dopolnilno delo, 23. marec, OD 17. do 18. ure

Za vse, ki karkoli ustvarjate doma ali razmišljate o nudenju pomoči v gospodinjstvu, občasnem varstvu otrok, nabiranju gozdnih sadežev in zelišč ter podobno, organiziramo predavanje na temo Osebno dopolnilno delo.
Na predavanju bomo poskušali odgovoriti na vprašanja, katera dela se lahko opravljajo preko osebnega dopolnilnega dela, kdo jih lahko opravlja, kakšni so pogoji, ...
Predavanje bo izvedel predstavnik Upravne enote Ajdovščina.

Osebni strečaj, 3. april, od 17. do 18. ure

Vsakdo se lahko znajde v osebni stiski, ki privede do osebnega stečaja. Ali se prav vi ukvarjate z mislijo na osebni stečaj, pa ne veste, kako se tega lotiti? Kaj pravzaprav je osebni stečaj, kakšni so postopki, pogoji?
Vse to bomo skušali razjasniti na predavanju, kjer bo predavateljica povedala primer osebne izkušnje in poskušala odgovoriti na postavljena vprašanja.

Lepo vabljeni!
Rdeči Križ Ajdovščina

 

Oglejte si tudi