Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Poletje z Rekreativčkom

Tudi letošnje poletje je Športno društvo Rekreativček organiziralo počitniške dejavnosti za otroke od petega do dvanajstega leta starosti. Ker nam je bilo poletno vreme naklonjeno, smo lahko izvedli vse načrtovane celodnevne programe na bazenu Športnega centra Police ter tečaje rolanja in plavanja.
Otroci, ki so se udeležili enotedenskega programa Aktivnih počitnic v vodi, so se poleg učenja plavanja in seznanjanja z raznimi športnimi igrami, med seboj tudi prijetno družili, zabavali, spoznavali nove prijatelje in sploh sproščeno in aktivno preživljali prosti čas. Da je bilo doživetje popolno, so v vsakem terminu obiskali tudi Hišo eksperimentov v Novi Gorici in plezali v kampu Tura. Za tiste najbolj »pogumne« pa je bilo znotraj celodnevnih programov organizirano kampiranje v kampu Police.

Za najmlajše, ki so si zaželeli samo popoldanskih aktivnosti pa smo izvedli tri termine 10-urnih tečajev plavanja in rolanja in prav vsi so bili dobro obiskani. Čeprav so se nekateri na vodo komaj prilagajali, drugi osvojili prve tehnike drsenja po vodi, tretji že korajžno zaplavali pa je prav vsak po svoje veliko napredoval, in to je najpomembnejše. Tudi tisti, ki so rolali, so se naučili marsikaj novega, tako da so bili ob zaključku tečaja navdušeni in ponosni nad opravljenim delom.

Posebna zahvala za dobro izvedbo samih programov gre seveda našim sponzorjem: Fundaciji za šport, Plavalni zvezi Slovenije, Športni zvezi Ajdovščina, Občini Ajdovščina, Fami d.o.o., Pekarni Krkoč ter Slaščičarni Šturje, brez katerih bi bili naši programi dosti manj izpopolnjeni in zanimivi.

Ker se poletje počasi zaključuje, v Športnem društvu Rekreativček  že pripravljamo nove programe, s katerimi bomo takoj jeseni nadaljevali v notranjih prostorih. Organizirali bomo PROGRAME PLAVANJA za predšolske in šoloobvezne otroke ter za odrasle. Letošnja novost za odrasle pa je, da bomo v ŠPORTNEM CENTRU POLICE izvajali rekreativne programe, kjer bo vsak lahko našel nekaj zase. Izvajali bomo vadbo MIX AEROBIKE, KONDICIJSKO VADBO, VADBO V ZRELIH LETIH, BODY SHAPING, TERAPEVTSKO VADBO in pa SPINNING.

Vse informacije najdete na spletni strani društva http://rekreativcek.gmajna.eu.

 

ŠD Rekreativček

Oglejte si tudi