Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

Pustno rajanje v Domu starejših občanov Ajdovščina

Ker je letos pred Pustom močno kazala zobe naša vipavska burja, smo skupaj z našimi stanovalci sklenili, da prikličemo na pomoč okrepitev iz sosednjega vrtca Ribnik ter preženemo zimo iz naših krajev. In verjemite nam, da nam je to dobro uspelo.
Veselemu razpoloženju pustnih maškar v Domu starejših občanov, ki so se predajale veseli glasbi, so se na pustno dopoldne pridružile tudi nekoliko manjše pustne šeme iz vrtca Ribnik. Barvni pustni kostumi ter barve na obrazih številnih otrok, so našim stanovalcem prinesle veselje in upanje. V takem razpoloženju smo skupaj prebili veselo uro rajanja s petjem in plesom, ki ga je spremljala glasba našega glasbenega hišnika Bojana. Malo plesa, predvsem pa veliko petja, je napolnilo avlo, kot že dolgo ne. Po vsej znani slovenski tradiciji pa vemo, da k Pustu ne spadata le maska in glasba. Sladke ocvrte miške, ki so jih pripravili spretni prsti naših kuharjev, so v kratkem času izpuhtele oz. se skrile v naše želodce. Tisto dopoldne je bilo res sladko in veselo.

Z bogatim kosilom, sladkim krofom in glasbo, pa smo pohiteli proti popoldnevu, ko nas je po hiši obiskala še prenekatera pustna šema, ki je prihitela iz Ajdovščine ali bližnje okolice. Če še vedno držijo stari pregovori o preganjanju zime na pustni torek, bo potem kmalu konec zime. Vsaj v naši Vipavski dolini se nam za sneg in močno burjo ni več treba bati.

Mojca klavžar; delovna terapevtka

Oglejte si tudi