Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Dobimo se na placu!

Občina Ajdovščina prvič vstopa v mednarodno akcijo Evropski teden mobilnosti, kot prizorišče večine dejavnosti pa se sam po sebi ponuja Lavričev trg. Potekal bo med 16. in 22. septembrom.

Letošnji teden mobilnosti še posebej vabi na kolo, tudi s kampanjo 'Pripelji srečo v službo'. Kolo si bo mogoče tudi izposoditi, poskrbljeno bo za servis koles in svetovanje o primerni opremi kolesa in kolesarja. Predstavili bodo tudi kolesa in skuterje na električni pogon. 

Ob delovnih dneh bosta popoldanski urici (med 17. in 19. uro) namenjeni gibanju. Ponudba je zares pestra – od zumbe, mix in TNZ aerobike, funkcionalne telovadbe za vse generacije, nordijske hoje do teka, rolanja, plezanja, košarke in celo borilnih športov, pa šaha in pikada ter ob zaključku tedna mobilnosti še vse bolj popularne vadbe na drogu. K dogajanju ob dnevu mobilnosti so namreč pristopila številna ajdovska društva in organizacije.

K gibanju sodi tudi zdrava prehrana in tako bo na kmečki tržnici pestra izbira lokalno pridelane hrane in domačih dobrot. Vrtičkarji bodo zagotovo navdušeni nad menjavo semen in sadik, možen pa bo tudi ogled 'občinske' njive z eksotičnimi pridelki. Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina bo promovirala – vodo iz pipe. Ustekleničena voda je lahko nekaj tisočkrat dražja od vode, ki priteče iz pipe, saj se za polnitev in plastenko porabi ogromno energije. V ta sklop sodi še brezplačno merjenje pritiska in sladkorja v krvi.

Veliko športnih dejavnosti bo prilagojenih najmlajšim, seveda na zabaven način. Podili se bodo s poganjalčki, pomerili na CICI duatlonu ali v zabavnih preizkusih - ali se zgolj igrali.

Skratka, ETM 2015 v Ajdovščini želi biti prijazen družinam, želi pripraviti zabavno in zdravo druženje za vse generacije – brez avtomobila.

Dodatne informacije: Sanda Hain, koordinatorka projekta ETM – 051 304 607

rl

Oglejte si tudi