Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Za konec poletne šole vrhunski balet

Med 19. in 24. avgustom je v Ajdovščini potekala mednarodna poletna baletna šola, že tretjič zapored. Kot je običaj, so rezultate trdega dela med tednom pokazali širši javnosti z zanimivo baletno predstavo
Tokrat je poletno šolo izpeljalo novoustanovljeno Plesno gledališko društvo 'Primabalerina', ki mu predseduje Elizaveta Galič.  V sodelovanju  z Glasbeno šolo Vinko Vodopivec Ajdovščina  in Glasbeno šolo Nova Gorica je 'Primabalerina' vsem ljubiteljem plesne umetnosti na Ajdovskem in Goriškem, še posebej seveda baleta, namenila 'Baletni pravljični večer', ki so ga oblikovale mlade baletke. V nedeljo, 25. avgusta, so z njim navdušile obiskovalce Dvorane prve slovenske vlade v Ajdovščini in predstavo ponovile dan kasneje v dvorani Mladinskega centra Vrtojba. Predstavi sta bili brezplačni.

Vse niti pravljičnega večera sta držala v rokah prekaljena baletna mojstra Sergej Semenjuk in Svetlana Petrovič. Še tako zahtevnega baletnega sladokusca pa sta navdušila tudi gosta, Anamarija Radanovič in Amraham Quinones, solista kubanskega teatra 'Ballet Laura Alonso'. Tako mlade baletke kot obiskovalci so lahko občudovali njuno vrhunsko tehniko klasičnega in neoklasičnega baleta.

eg

Oglejte si tudi