Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Anketa: V pričakovanju na letošnje poletje in dopust

Bomo preživeli letošnje počitnice v domačem okolju in izkoristili turistične bone? Slovenija je zelena lepotica. Očara nas z raznolikostjo, dinamiko in gostoljubnostjo. Se boste odločili za terme, kjer se brezskrbno namakaš v bazenih in se prepustiš odlični kulinariki? Mogoče si izberete gore, ki so odlična izbira za vse aktivne popotnike? Boste letos raziskovali slovensko obalo,  ki nas navdušuje s svojo pristnostjo?

Še vreme v maju je bolj spominjalo na aprilsko. Epidemije še kar ni konec… Po anketi sodeč ljudje konec maja še ne razmišljajo veliko o  počitnicah. Vzdušja res ni pravega. Temu primerni so tudi odgovori na vprašanja, kako bodo ljudje letos preživeli počitnice. Odgovori so bili skopi in kratki. Pa poglejmo kaj so imeli povedati Suhokranjci. 

Božo Miler, upokojenec

Letos bo verjetno kot lansko leto. Zaenkrat zaradi zdravstvenih težav naj ne bi smel še veslati. Zdravniki mi svetujejo tudi izogibanje palic za hojo … V planu sem imel Via de la Plata in Camino Sanabres (letalsko vozovnico za Sevilla že imam) oz. veslanje po Donavi od Ingolstadta proti Črnemu morju.

Tako bom, vsaj nekaj časa še preživel v Borštu.

Vavčerja ne nameravam izrabiti, ker menim, da je protizakonito izkoriščati svoj politični položaj (berite Počivalšek). Se pa sprašujem zakaj ni kulturnih vavčerjev?

Lara Humek, študentka

Poletje in počitnice bom preživela podobno preteklim, lanskim letom. Za glavni dopust bom v tujini. Okvirno imam že vse splanirano. Pri tem mi Covid ne predstavlja nobenih zadržkov, dodatno delo je le testiranje. Turističnih vavčerjev lansko leto nisem po koristila, tako da je to samo še en plan več za med poletjem.

Aleš Debeljak,

Za letos nimam nobenih posebnih planov. Veselim se kolesarjenja po Sloveniji in vikend izletov na morje ali v hribe. To počnem vsako leto.

Turističnih bonov sem pol že izkoristil, pol jih še nameravam.

Skratka, dragi Suhokranjci. Izberite si počitnice bolj aktivne, raziskovalne in predvsem razigrane. Zaživite svobodo, zadihajte svežo energijo. Ustvarite si krasne spomine! Uživajte v drobnih stvareh. Nekoč se bomo ozrli in spoznali, da so bile velike.

Več v naslednji številki Suhokranjske poti.

Pripravila Jadranka Meglen

Oglejte si tudi