Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Raztrgana štorkljina vreča nad Sadinjo vasjo

V skupini Sadinjskih vozičkarc nas je 7 prikupnih mamic in 7 prelepih sončkov. Ideja o skupini je nastala, ko smo opazile, da se sprehajamo po vasi tako, kot da je vsaka na svojem bregu. Tako se je najprej ustanovila skrita facebook skupina, nato pa še istoimenska skupina na pametnih telefonih, s katero smo postale še bolj mobilne in povezane. Mamice si tako tudi prek socialnih omrežij pomagamo, delimo izkušnje, slikice, posnetke, ter se nasmejimo ob dogodivščinah naših najmlajših.Naša skupna pot se je pričela konec januarja, ko je na svet prišel Matic, čeprav iz Mačkovca, smo ga takoj vzele za svojega, prav tako tudi njegovo mamico. Še ne mesec dni kasneje je Sadinjčanka postala Iva, v aprilu sta se ji pridružili še dve prijateljici, Ana in Lina. Da pa v vasi niso same punce, je maja poskrbel Lovro. Nekateri se sprašujejo, kako to, da imamo tako lepo jesen – kako naj nebi bila, ko pa sta v vas prišli še dve čudoviti deklici, Sofija in Maša.

Mamice smo se zelo povezale, upamo, da se bodo naši otroci tudi. Želimo si, da se bodo med seboj dobro razumeli in čim več časa skupaj preživeli v prečudoviti naravi, ki jih obdaja. Domačini nas videvajo, kako se sprehajamo po cesti, upam, da nas zaradi tega nimajo za neodgovorne, žal je tako, da tudi me pogrešamo kako potko, ki ne bi bila ravno prometna, pa vseeno možna za sprehod z vozičkom. Nekatere mamice se že s cmokom v grlu pripravljamo na vrnitev v službo, otročki pa z navdušenjem zrejo v nov dan, dan v jaslih. Sadinjci bodo vrtec na polno zapolnili, skorajda bi lahko imeli že svojo skupino Sadinjski radovedneži :).

 Leto 2015 je v Sadinjo vas prineslo 2 princa in 5 princesk, le kaj bo prineslo leto 2016? Pustimo se presenetiti … Tjaša Primc

 

Oglejte si tudi