Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Delovna sobota na Osnovni šoli Žužemberk

Sobota, 11. aprila, je bila za učence in učitelje OŠ Žužemberk delovna. Dan je bil malo drugačen kot običajni šolski dan.
 Prvi del dneva je bil namenjen potopisnemu predavanju našega bivšega učenca in Žužemberčana, Igorja Brezovarja. Igor je človek, ki je sledil svojim otroškim sanjam in s svojim motorjem BMW prevozil svet. Ob fotografijah nam je doživeto in na zanimiv način predstavil svoje popotovanje. Učencem je položil na srce, naj se učijo in potrudijo v šoli, saj je to ključ do uspeha, ter sledijo svojim sanjam.

Ker so ekološka ozaveščenost, čista šola in čista okolica ene izmed prednostnih nalog naše šole, smo na ta dan na šoli organizirali očiščevalno akcijo, v okviru katere smo učitelji z učenci in nekaterimi starši očistili našo okolico. Učenci so bili razdeljeni v 35 skupin, ki so jih vodili učitelji, nekatere tudi starši. Vsaka skupina je bila zadolžena za eno območje. V pomoč nam je stopila tudi občina, ki je poskrbela za vrečke za smeti, rokavice in odvoz odpadkov. Čiščenje okolice je trajalo dve šolski uri, vsi pa smo k akciji zavzeto pristopili. Skupaj smo nabrali 55,75 vrečk smeti (skupine so nabrale od 1/2 do 4 vreč). Večina skupin je vreče za smeti odložila v zabojnike; šest vreč pa so skupine odložile in so jih odpeljali kasneje. Vsi, ki so pri akciji sodelovali, so bili pri delu zavzeti in pridni. Velika zahvala in pohvala gre staršem, ki so sodelovali pri naši očiščevalni akciji. Zahvaljujemo se naslednjim staršem:   Zdenki Barčič, Nataši Pečjak,   Mileni Škrbe,   Katji Grubar,  Vesni Jaklič, M. Zaletelj,Andreji Koncilja,   Anici Šuštar, .Jožici Štrasberger, Jožetu Primc in   Mariji Štepic. Vsem sodelujočim hvala. Še naprej bomo skrbeli za lepo in čisto okolico našega kraja.

  Tinka Fric Kočjaž

 

 

Oglejte si tudi