Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Topli piškotki

Obdarovanje najstarejših in oseb s posebnimi potrebami.
Že nekaj let zapored Kulturno društvo Šmihel pri Žužemberku, v sodelovanju z Osnovno šolo Žužemberk in Rdečim križem, organizira dogodek Topli piškotki.

 

Gre za praznično dejanje v času božiča in novega leta, v katerem se spomnimo na naše najstarejše in osebe s posebnimi potrebami v našem kraju. V sodelovanju s Podružnično šolo Žužemberk, starši in otroci najprej naredimo voščilnice, kar je imenitna priložnost, da starši s svojimi otroki kvaliletno preživimo svoj čas, se družimo z drugimi otroki, starši ter na ta način krepimo medsebojne vezi. Spomnimo pa se tudi božičnega dobrega duha ter naredimo majhno malenkost, ki nekomu lahko pomeni zelo veliko.

 

Gospodinje nato spečejo piškote, katere zberemo in jih zapakiramo v pakete. Otroci nato v spremstvu šmihelskih učiteljic, zadnji dan pred počitnicami, 24. 12., raznesejo po Šmihelu pakete piškotov skupaj z voščilnami starejšim občanom ter jim zaželijo lepe praznike. Po ostalih vaseh pa otroci sami razveselijo najstarejše z darilom.

 

Dogodek razveseli tako otroke, saj so veseli, ker so naredili nekaj dobrega in starejše, ki so veseli otrok in njihoveha obdarovanja.

Oglejte si tudi