Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Tilka iz Podgozda praznovala

Tilka Pucelj je 17. julija  dopolnila 90 let. Rojena je bila na Podgozdu v družini Špecovih, kjer je bilo kar 7 otrok. Poročila se je s sosedom Antonom Pucelj. Rodila je 4 dekleta. Od tega sta dve že pokojni. Dočakala je 10 vnukov in 11 pravnukov, na kar je zelo ponosna. Zadnje leto biva v domu za ostarele na Hrvaškem, kjer zanjo zadovoljivo skrbijo. Hčerka Vera in Mož Miran  sta jo za rojstni dan pripeljala na Podgozd, da proslavlja visok jubilej doma.

Na dan praznovanja, 17. julija smo jo obiskali na domu hčerke Vere, le nekaj metrov stran od njene hiše. Poleg članov  Društva upokojencev Dvor, so bile prisotne še članice KO  RK  Dvor in župan občine Žužemberk Franc Škufca s sodelavci. Ob stisku rok in voščilu smo ji izročili šopka in skromna darila. Dobre volje in nasmejana se nam je jubilantka za rože in darila zahvalila. Hčerka nas je povabila v hišo za obloženo mizo. Ob kramljanju in obujanju spominov je čas hitro tekel. Tilki smo nazdravili in zapeli. Kljub starosti je tudi sama pomagala pri petju.

Ker smo imeli še nekaj obveznosti, smo se od jubilantke in domačih morali posloviti in se še enkrat zahvalili za gostoljubnost. Zaželeli smo ji še vrsto let zdravja in da se kmalu ponovno srečamo.

Dušan Mikec

Oglejte si tudi