Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Redni in volilni občni zbor

Člani Radiokluba so se zbrali na občnem zboru
V petek 11.  marca 2016  so se člani Radiokluba Žužemberk zbrali na rednem letnem občnem zboru. Ker je od volitev organov preteklo štiri leta, je bil ta zbor tudi volilni.

Najprej smo poslušali poročilo o delu v letu 2015. Aktivnosti smo si začrtali na preteklem občnem zboru. Iz poročila je razvidno, da je delo, ki ga opravljajo člani društva pomembno. Poleg izobraževanj in tekmovanj je zelo pomembno tudi usposobljenost za delo ob nesrečah, ko je potrebno hitro in učinkovito reševanje in pomoč. Vsekakor so člani operaterji na radijskih postajah usposobljeni za delo  v takšnih primerih.  Vsako letu nabavimo tudi naprave, ki so v pomoč in v skladu s civilno zaščito. V tekmovanjih pa se operaterji kalijo v kvalitetne kadre, ki so v takšnih situacijah zelo pomembni. Vse cilje, ki so si jih zastavili so tako bili realizirani. Za naslednje leto pa ponovno načrtujejo dopolnitev opreme , da bodo še bolj efektivni v kočljivih  situacijah. Potrebno je namreč dopolniti antenski sistem in posodobiti sistem na tekmovalni lokaciji. Poleg tega se bo društvo ponovno predstavilo na Trških dnevih, Bazarju in  promociji v osnovni šoli.

Želeli smo si, da bi vrste pomladili,  a nismo bili uspešni. Zato dudi v vodstvu društva ni nekih sprememb. Tako so:  predsednik, tajnik in blagajnik,  ostali isti. V načrtu imamo, da usposobimo mlajše, ki bi delo v društvu uspešno popeljali naprej . 

Dušan Mikec

Oglejte si tudi