Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Prenovljen Športno rekreacijski center Loka v Novem mestu

 

 

Območno združenje RK Novo mesto se je v soboto, 8. aprila 2017, že osmo leto zapored pridružilo vseslovenski akciji Slovenske filantropije Dan za spremembe. S tem dnem želimo spreminjati naše okolje in družbo na bolje in opozoriti, da vsak posameznik lahko prispeva k spremembam. Letošnji  moto je spodbujati in širiti sodelovanje, saj skupaj zmoremo več in lahko v enem dnevu naredimo vidno spremembo.

 

Letos smo se v sodelovanju z Zavodom za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto odločili, da obnovimo objekte na Športno rekreacijskem centru Loka. K sodelovanju smo povabili veliko različnih akterjev, odzvalo se jih je 20, tako smo z 79 prostovoljci opravili skoraj 400 ur prostovoljnega dela. Akcijo so v petek začeli predstavniki Save Re, v soboto pa nadaljevali prostovoljci z Območnega združenja in Krajevnih organizacij RK, ki so bili najbolj množično zastopani. Iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela je s svojimi mentoricami sodelovalo 15 otrok družin z migrantskim poreklom, od šol sta sodelovali Gimnazija Novo mesto in Ekonomska šola Novo mesto. Pridružili so se nam tudi podjetnik, upokojena »krkaša«, cele družine. Za nabavo materiala so poskrbeli zavod, OZRK in prostovoljci, malico je donatorsko prispevalo Gostišče Loka, določeno orodje pa sta posodili Komunala Novo mesto in Trata d.o. o.     

 

Prostovoljci smo se po pozdravnem nagovoru ter topli in sladki dobrodošlici organizatorjev razdelili v skupine in se lotili dela: brušenja in barvanja igral, klopc, vrat, hiške, kovinskih stebrov in urejanja steze za tek in skok v daljino. Med akcijo nas je obiskal župan Gregor Macedoni in  se zahvalil udeležencem z besedami, da skupaj zmoremo več in da je prenovljena Loka lepo darilo občini ob njenem prazniku.

 

Ob zaključku akcije smo prostovoljcem predstavili izvedeno akcijo v številkah, se ozrli na sijoče sveže prebarvane objekte in poslovili z besedami, da je Dan za spremembe dodobra spremenil in polepšal Športno rekreacijski center Loka.

Oglejte si tudi