Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 29.06.2017

pretežno jasno
V prvem delu noči bodo nevihte s krajevnimi neurji od zahoda zajele večji del Slovenije, v drugem delu noči pa prehodno povečini ponehale.
17°C | 27°C
petek, 30.06.2017
14°C | 27°C
sobota, 01.07.2017
15°C | 26°C
nedelja, 02.07.2017
14°C | 25°C
Opozorila
Sreda, 28.6.2017 ob 18h
Do sredine noči so ob nevihtah še možna krajevna neurja. Močni sunki zahodnega vetra in nalivi bodo ob prehodu hladne fronte najprej (okoli 22. ure) zajeli obalo, nato pa v približno treh urah prešli vso Slovenijo.
17°C
27°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Pekli smo šamrole


PROSTOVOLJSTVO, DRUŠTVA

| |
14.06.2016      8:00
A A

Pekli smo šamrole



Deli:

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici z Miro Dančulovič, ki nam je predstavila pripravo šamrol brez jajc z vanilijevo in čokoladno kremo.

Obe polovici listnatega testa smo razvaljali in narezali na 12 trakov širokih pribl. 3 cm. Vsak trak smo navili na rolice in dali na večji pekač. Pekli smo pribl. 15 minut na 180 C.

Medtem smo naredili dva nadeva. Za vanilijev nadev smo skuhali puding. Posebej smo stepli sladko smetani in jo primešali k ohlajenemu vanilijevemu pudingu. Za čokoladni nadev pa smo čokolado stopili nad soparo in malo ohladili. Posebej smo stepli sladko smetano in dodali vanilin in mleti sladkor. Vse skupaj smo zmešali in dobili lepo ravno prav gosto čokoladno kremo.

Pečeno testo smo sneli z rolic, ko je bilo še vroče in počakali, da se je testo ohladilo. Ohlajeno testo smo nadevali z vanilijevo ali čokoladno kremo.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi nadevov, na koncu pa so šamrole tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!