Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Občni zbor Kulturnega društva Dvor

Člani Kulturnega društva Dvor smo se v petek, 9. marca 2018, zbrali v večnamenski dvorani na Dvoru na letnem Občnem zboru.

S sicer kratkih dnevnim redom, je Občni zbor potekal konstruktivno. Pregledali smo realizacijo lanskih dogodkov, potrdili finančni plan društva in izbrali nove predstavnike člane društva. Za blagajničarko smo izvolili Valerijo Vidmar, za ponovni mandat predsednice smo potrdili Vesno Može, za tajnico društva pa Jadranko Meglen. Predlog je bil soglasno sprejet.

Za udeležbo se zahvaljujemo tudi predstavniku Občine Žužemberk Jožetu  Šteinglu, donatorju Stanku Novincu in Jožetu Gnidovcu.

 

Preteklo leto smo bili v društvu zelo dejavni. Organizirali smo 17 lastnih dogodkov. Najodmevnejši dogodek je bil februarski literarno glasbeni večer s članoma skupine MI2, s Tonetom in Jernejem. Na hudomušen način sta navdušila publiko z avtorsko poezijo in akustičnimi priredbami skladb skupine MI2. Gosta smo prijetno presenetili z izvedbo pesmi Sladka kot med, ki so jo zapeli naši pevci Mešanega pevskega zbora Dvor pri Krki. V aprilu smo klepetali z Deso Muck, dogodek pa so popestrili otroci pevskega zbora OŠ Dvor. Gostili smo tudi slovensko reparsko legendo iz Trnovega, Klemna Klemna. Nadaljevali smo z dogodki za naše najmlajše. Tako smo organizirali tradicionalno pustno rajanje za otroke in spoznavanje pravljičnih junakov. Množično udeležbo smo imeli na pohodu po poti Janeza Kmeta in na Koncertu zborovskega petja, ki smo ga imeli v aprilu v prelepem ambientu Železolivarskega muzeja in v galeriji na Dvoru.  Na koncertu so sodelovali naš pevski zbor; Mešani pevski zbor Dvor ob Krki z zborovodjo Robertom Kohkom, katere je na klaviaturah spremljal Žiga Jernejčič. Zapeli so tudi vokalna skupina Dvorjani. V goste smo povabili vokalno skupino Lira iz Krmelja. Prvič smo sodelovali tudi z našo članico Tjašo Primc, ki nas je navdušila s solo petjem. V prazničnem decembru smo organizirali Božično novoletni koncert. Tu so se izkazali tudi naši najmlajši pevci Otroškega pevskega zbora Dvor ob Krki, ki smo ga ustanovili mesecu oktobru 2017.

Mešani pevski zbor Dvor ob Krki in Vokalna skupina Dvorjani so se odzvali vsem povabilom. Zapeli so na Občnem zboru Društva upokojencev Dvor, na Letnem zboru članov Planinskega društva Krka Novo mesto, zapeli na otvoritvi vodohrama, na osebnih jubilejih, sodelovali z Mešanim pevskim zborom Zagradec in z njimi peli na Zaplazu. V marcu 2017 so se naši pevci udeležili Območne revije odraslih pevskih zborov v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah, kjer so se uvrstili na regionalno raven. V vročem juniju so se družili z dolgoletno zborovodkinjo Marjano Dobovšek. V novembru pa so skupaj preživeli vikend na intenzivnih pevskih vajah v kmečkem turizmu Stari vrh nad Škofjo Loko, kjer so se pripravljali na koncert.

Tudi v letu 2017 smo nadaljevali s potopisi in sodelovali z Božom Milerjem in Renatom Andrejčičem ter njegovo ženo Suzano. Družili smo se s Klubom tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine,  sodelovali s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto, sodelovali s Kulturno umetniškem društvom Žužemberk in s Turističnem društvom Žužemberk, sodelovali s člani Konjeniškega društva Plešivica.  Tudi rekreacija nam ni tuja. V vročem avgustu smo se namreč povzpeli na Snežnik in se sprehodili okrog gradu Snežnik na Notranjskem.

V Kulturnem društvu Dvor damo velik poudarek našim najmlajšim članom. Vodenje prireditev zaupamo ravno njim. Kot voditelja sta se izkazala Rok Može in Tilen Gnidovec. Ponosni smo tudi na Ano Može, ki popestri dogajanja z igranjem na violino. Zaploskamo lahko tudi našim osemnajstim članom Otroškega pevskega zbora Dvor ob Krki. Vaje potekajo vsak četrtek v večnamenski dvorani na Dvoru skupaj z zborovodkinja Tjaša Primc, Vesno Može in Jadranko Meglen.

 Tudi leto 2018 je zelo plodno leto.

Organizirali smo že tradicionalno druženje s pravljičnimi junaki, pomagali pri izvedbi komedije Čaj za dve, peli na razstavi suhokranjskih dobrot, na Občnem zboru gasilskega društva Dvor in na Občnem zboru upokojencev Dvor, na šolski prireditvi ob kulturnem prazniku, organizirali pustno rajanje za otroke, predstavili osebno izkušnjo Belokranjke Vere Vardjan, se družili na pikniku, predstavili slikanico Radovedni vrabček s pisateljico Ivanko Zagorc in ilustratorjem Rožletom Matkom ter pospravljali copatke z Muco Copatarico.

Tudi plani za prihodnost so že. Nadaljevali bom s pohodom po poti Janeza Kmeta, organizirali koncert ob materinskem dnevu. Sodelovali bomo s člani gledališke skupine iz Leskovca pri Krškem in  organizirali izvedbo komedije, organizirali izlet za člane društva, postavili kres in se poveselili s širšo publiko, organizirali poletno druženje odprtega tipa…

 

Vse člane Kulturnega društva Dvor veže prijateljstvo, skupno druženje v prostem času in delati dobro  za domači kraj. Kulturno društvo Dvor bogatijo:

  • Aktivna delovna skupina za organizacijo dogodkov

  • Mešani pevski zbor Dvor ob Krki,

  • Vokalna skupina Dvor,

  • Otroški pevski zbor Dvor ob Krki ter,

  • novoustanovljena Dramska skupina Dvor ob Krki.

 V letu 2017/2018 smo pridobili veliko novih članov. Vsak novi član je dobrodošel in vsakega posebej smo veseli. Če čutite podobno kot mi, če imate ideje in želje po sodelovanju, se nam pridružite. Dobrodošli!

 

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen

 

Oglejte si tudi