Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 29.06.2017

pretežno jasno
V prvem delu noči bodo nevihte s krajevnimi neurji od zahoda zajele večji del Slovenije, v drugem delu noči pa prehodno povečini ponehale.
17°C | 27°C
petek, 30.06.2017
14°C | 27°C
sobota, 01.07.2017
15°C | 26°C
nedelja, 02.07.2017
14°C | 25°C
ponedeljek, 03.07.2017
13°C | 26°C
Opozorila
Sreda, 28.6.2017 ob 18h
Do sredine noči so ob nevihtah še možna krajevna neurja. Močni sunki zahodnega vetra in nalivi bodo ob prehodu hladne fronte najprej (okoli 22. ure) zajeli obalo, nato pa v približno treh urah prešli vso Slovenijo.
17°C
27°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

KUHARSKA DELAVNICA PISAN KRUH


DRUŠTVA

| |
19.01.2016      11:10
A A

KUHARSKA DELAVNICA PISAN KRUH



Deli:

KUHARSKA DELAVNICA PISANI KRUH

 

Udeleženci Medgeneracijskega središča so se tokrat zbrali na kuharski delavnici Z Jožico Moravec, ki nam je predstavila pripravo in peko pisanega kruha. Udeleženci so se naučili pripraviti tri vrste testa; iz ajdove, koruzne in bele moke. Za ajdovo testo potrebujemo 15 dag ajdove moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za koruzno testo potrebujemo 18 dag koruzne moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za testo iz bele moke pa potrebujemo 50 dag bele moke, 2 dag kvasa, sol, olje in malo mleka, ter zamesimo. Testo pustimo počivati 1 uro. Po tem času zamesimo vse tri vrste testa skupaj in pustimo počivati še 15 minut. Nato damo v ogreto pečico  in pečemo približno 1 uro.

Na koncu so udeleženci delavnice pečen kruh tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!