Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

93 LET MARIJE ŠKUFCA

V torek 27. marca je praznovala Marija Škufca iz Srednjega Lipovca, ki je trenutno na Dvoru pri hčerki. Čeprav je kot invalid privezana na voziček ali posteljo, je dobre volje in vedno pripravljena za pogovor.

 Člani društva smo jo obiskali na njen rojstni dan. Hčerka nas je povabila v kuhinjo, kjer nas je Marija pričakala na njenem vozičku. Vesela je bila našega obiska. Izročili smo ji skromen šopek z vrtnicami in vrečko z nekaj dobrotami. Slavljenka nas je močno presenetila. Kljub temu, da je prestala kar nekaj operacij, je vesela in vedno nasmejana. Ker je pomlad smo se pogovarjali o raznih pomladanskih opravilih, kako je še ne davno tega sama okopavala na njivi in celo sekala drva. Sedaj pa je na vozičku in si krajša čas z branjem in gledanjem televizije. Zadovoljna je ker ji hčerka in vnukinja pri zadevah, ko sama tega ne more, pomagata. 

 Ob pogovoru je čas hitro tekel in morali smo se posloviti. Zaželeli smo ji dobro zdravje in še naprej obtimistično  gledanje na vse težave, ki jih mora človek prebroditi.

 

Dušan Mikec    

Oglejte si tudi