Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
13°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Deli
4559

20. redni letni občni zbor KD Suha krajina

Leto je naokoli, pravzaprav je že 2o let naokoli, kar smo imeli 1. občni zbor društva. V soboto 26.1.2019 so se člani konjerejskega društva Suha krajina zbrali na 2o. rednem letnem občnem zboru v gostišču Štupar na Dvoru. Predcednik društva Boštjan Bradač je vse prisotne prav lepo pozdravil, nakar je verifikacjska komisija  ugotovila, da smo sklepčni, tako, da smo lahko nadaljevali z občnim zborom.
Izvoljeno je bilo delavno predcedstvo, predstavljen dnevni red, nakar so sledila poročila predcednika, blagajnika, gospodarja koče, ter nadzornega odbora društva za leto 2018.
Predcednik je nazorno predstavil delo v minulem letu, ki pa je temeljilo na medsebojnem druženju članov in drugih društev. Blagajničarka društva nam je ravno tako podrobno predstavila prihodke in odhodke, ter seveda pozitivno stanje...Žal gospodarja koče iz upravičenih razlogov ni bilo na občnem zboru, je pa bil pohvaljen za vestno delo gospodarja. Nadzorni odbor ni imel pripomb na poslovanje društva, tako, da je teklo tekoče naprej... Vsa poročila so bila soglasno potrjena.
V točki program dela in finančni plan za 2019 je predcednik povdaril vzdrževalna dela na koči in okolici, ki jih bo koordiniral gospodar koče. Samo društvo pa bo vsmerjeno v druženje na konjerejski Plešivici, kar je povezano s planom za leto 2019. Aktivnosti, konjenice, in drugi dogodki, bodo še sporti napovedali. So pa že znane naše tradicionalne letne aktivnosti, tako, da bomo energijo usmerili tudi v dogajanja in druženje z drugimi sorodnimi društvi, ter aktivnostmi v občini in izven nje. Za konjenice in aktivnosti s konji je zadolžen Janez Bradač.
Poseben povdarek  bo letos na organizaciji in pripravi proslave ob 20. obletnici delovanja društva,ki bo v mesecu juniju, ko so na programu naše konjeniške igre in druženje, o čemer pa bomo pravočasno obveščeni. Plan dela in finančni plan za 2019 je bil soglasno sprejet, oz. potrjen.
Pod naslednjo točko sta bila v društvo sprejeta dva nova člena; Damjana Steingel in Jernej Glavan...
Prvo besedo gostov je imel žužemberški župan in naš član Jože Papež, ki je vse skupaj lepo pozdravil, ter pohvalil delo društva in sodelovanja z občino. Ravno tako je v naših vrstah bivši župan Franc Škufca in naš član, ki se nam je zahvalil za dobro sodelovanje, ter nam zaželel tudi v prihodnje uspešno delovanje društva.
Med gosti smo imeli tudi člane sosednih konjerejskih društev; Radohove vasi, Gombišča, Kljuseta iz Budganje vasi, ter konjerejskega društva Semič. Vsi so se pozitivno odzvali na skupna druženja z obeh strani, ter željo po druženju tudi v letošnjem letu. Izmenjano je bilo tudi nekaj društvenih koledarjev.
Občni zbor se je počasi zaključeval, še nekaj pod razno in vsi skupaj smo druženje nadaljevali ob toplem obroku in pogostitvi gostišča Štupar....Jole Andrijanić

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi