Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
3°C
-1°C
JUTRI
2°C
-1°C
Deli
707

11. tradicionalni Kmetov pohod z Dvora na konjerejsko Plešivico

Letos 26.3.2017 se je na 11. tradicionalnem Kmetovem pohodu z Dvora do konjerejske Plešivice zbralo ogromno ljubiteljev hoje, pohodništva in druženja v spomin na našega rojaka duhovnika Janeza Kmeta.
Pohodnike med katerimi je bil tudi član Konjerejskega društva Suha krajina je vodila iz Dvora proti Vinkovem vrhu, kjer je bil manjši oddih, nato preko Skopic, Malega in Srednjega Lipovca, mimo vinogradniških goric Boršt po spodnji poti do cerkve in pokopališča na Selih. Tu smo se ob 10. uri udeležili spominske sv. maše na v teh krajih delujočega duhovnika Janeza Kmeta. Letošnje marčevsko prijetno vreme je tokrat pokazalo tudi svojo slabšo plat. Večji del poti vse do Velikega Lipovca nas je spremljala ledena burja, katero je šele mogočni gozd na poti proti Plešivici ublažil in nam tako omogočil bolj prijetno hojo do konjerejske koče, kjer so organizatorji pohoda pripravili toplo malico s čajem. Vse skupaj pa je bilo začinjeno tudi s pomočjo članov konjerejskega društva, ki so vsako nedeljo dežurni na Plešivici in tako tudi drugim pohodnikom omogočijo bolj prijetno pohajanje po okoliških krajih in gozdovih.
Po topli malici in družbi v kateri ni manjkal tudi žužemberški župan in podžupan Franc Škufca in Jože Šteingel, so se pohodniki nekateri preoblečeni, eni ne odpravili nazaj v dolino. Pot je vodila mimo lovske koče proti Vinkovem vrhu na Dvor. To pa še ni bilo dovolj, na poti nazaj v dolino nam je malo zagodlo tudi vreme, kot pravijo babja jeza- sodra nato pa še mrzel rahel dež nas je spremljal skoraj do Dvora, tako da so bili nekateri, ki so bili brez opreme tudi malo mokri, a vseeno zadovoljni po prijetnem nedeljskem Kmetovem pohodu so se s svojimi jeklenimi konjički odpravili proti domu. Jole Adrijanić

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij