Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
7°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

V projektu »Radi delamo dobro« zmagali dvorski gasilci

V podjetju Mercator so danes zaključili z vseslovenskim donatorskim projektom Radi delamo dobro, v katerem so razdelili donatorska sredstva med tristo slovenskih lokalnih društev, organizacij in zavodov.
Akcija je v mesecu aprilu potekala tudi v Marketu Dvor, kjer so se za nagrade pomerili Društvo kmečkih žena Suha krajina Žužemberk, vrtec Dvor in Prostovoljno gasilsko društvo Dvor. Ob zaključku  akcije je danes pred Marketom Dvor potekala krajša slovesnost na kateri so razglasili zmagovalce.

Številne zbrane je v uvodnem delu pozdravila Katarina Fajfar, strokovna sodelavka  iz Mercatorja in izrazila veliko zadovoljstvo nad    odzivov krajanov  na sam  potek akcije. Po besedah poslovodkinje Tadeje Škufca so  k akciji   resno in odgovorno pristopile  članice Društva kmečkih žena Suha krajina z razstavljeno suho robo, izvezenimi prtički ter krušnimi dobrotami. Najmlajši iz vrtca so se izkazali z razstavo velikonočnih izdelkov in spomladanskimi motivi, gasilci pa so  pripravili slikovni prikaz dela.  Obe društvi in vrtec bodo donacijo porabili v dobro kraja, kmečke žene za natisk kuharskih receptov, vrtičkarji    za postavitev senčil nad terasami vrtca in gasilci za prepotrebno intervencijsko opremo. V imenu kmečkih žena je donacijo v višini 100 evrov  prevzela predsednica Tadeja Lavrič, ravnateljica žužemberške osnovne šole Mira Kovač  bon za 200 eurov in v imenu prvouvrščenih dvorskih gasilcev, ki so prejeli bon v vrednosti 1000 evrov,  Aleš Repar. Zbrane  je pred priljubljeno suhokranjsko trgovino   pozdravil tudi žužemberški župan Franc Škufca in kot se spodobi za prijeten zaključek akcije, so  društva in najmlajši so poskrbeli   za prijeten kulturni program, prijazne prodajalke dvorskega marketa pa za   pogostitev. S.Mirtič

 

Oglejte si tudi