Po lanskoletni izkušnji so KS Hinje, KD Hinje in OŠ Prevole v sodelovanju organizirale kuharsko delavnico. Tokrat jo je vodil izkušeni kuhar in profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, g. Jure Munda. Vsem udeleženkam je najprej predstavil meni in dal nekaj napotkov, nato pa smo vse poprijele za delo.
Pripravljali smo: čebulno juho z ovsenimi kosmiči, ajdovo kašoto, ješprenove blazinice, nadevan piščančji file z lečo in kremo s proseno kašo.
Med pripravo smo si izmenjale različne izkušnje, kuhar pa nas je obogatil s svojim znanjem in izkušnjami ter nas ves čas spremljal in usmerjal. V kuharskem duhu je sobotno popoldne zelo hitro minilo. Zaključili smo ga z degustacijo pripravljene hrane, nad katero smo bile zelo navdušene. Lahko rečemo, da je bilo druženje prijetno, poučno in seveda tudi okusno.
Mojca Obrstar