Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 24.10.2017

pretežno jasno
Ponoči se bo od zahod zjasnilo in zjutraj bo povsod pretežno jasno. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah okoli 0 stopinj C.
4°C | 15°C
sreda, 25.10.2017
5°C | 16°C
četrtek, 26.10.2017
6°C | 21°C
petek, 27.10.2017
6°C | 19°C
sobota, 28.10.2017
8°C | 14°C
Opozorila
Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h
Dodatnega opozorila ni.
4°C
15°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

KUHARSKA DELAVNICA PEKA KROFOV


DOGODKI

| |
02.02.2016      14:31
A A

KUHARSKA DELAVNICA PEKA KROFOV



Deli:

 

Na tokratni kuharski delavnici so sodelovali učenci 6. razreda OŠ Drska in ga. Danica Fink, ki jim je predstavila peko krofov. Poleg učencev so sodelovali tudi starejši udeleženci Medgeneracijskega središča.

Za krofe potrebujemo: 1kg moke, 7 rumenjakov, 10 dag masla ali 1 dcl olja, 7 dag sladkorja, 1 vanilij sladkor, limonina lupina, 2 žlici ruma, sol, 5 dcl mleka. Sestavine za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlica sladkorja, ½ dcl mleka. Nadev: marmelada; sladkor v prahu za posip.

Rumenjake, sladkor, vanilij sladkor, rum in limonino lupinico zmešamo. Moki primešamo sol, mleko in kvasec ter zamesimo. Oblikujemo kroglice velike približno med 70 in 80 g. Vsako kroglico lepo zamesimo in vzhajamo približno 1 uro. Ko so vzhajani, jih cvremo v vrelem olju- vsako stran 4 minute. Spečene nadevamo z marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem krofov. Na koncu so bili navdušeni nad spečenimi krofi in so jih z velikim veseljem pojedli.

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!