Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
24°C
18°C
JUTRI
26°C
18°C
3869

Je sploh možno blazno resno z Deso Muck?

S soncem obsijan četrtek, 20. septembra 2018, smo člani Kulturnega društva Dvor: Vesna, Jadranka, Tjaša in Jernej preživeli v družbi članic Kluba tajnic in poslovnih sekretarjev Dolenjske in Bele krajine in  v družbi Dese Muck. Ja, saj jo poznate: najbolj brano slovensko profesionalno pisateljico, svobodno umetnico, igralko, večkratno nominiranko za Slovenko leta, Slovensko žensko leta revije ONA Plus, scenaristko in publicistko, kolumnistko, televizijsko voditeljico, Ježkovo nagrajenko, veliko ljubiteljico živali … in še bi lahko naštevala.


Desa je prišla v Hotel Center s svojim možem Igorjem, s katerim sta pravkar pripotovala s poročnega potovanja. Ne verjamem, oziroma lahko je tudi ljubezen razlog, da smo se to popoldne tako iz srca nasmejali.


Pogovor z Deso je vodila voditeljica mnogih literarnih dogodkov, kritična bralka in gledališka navdušenka Alenka Murgelj. Ta večer je prišla na dan Alenkina najbolj opazna lastnost. To je radovednost. Alenka je že Desina znanka, ki zna oz. si upa vprašati tudi najbolj intimna vprašanja. Res smo izvedele veliko, saj je Desa zelo iskrena in govori o pomembnih stvareh brez vsakršnih zadržkov in očitkov. Razkrila nam je mnogo življenjskih izkušenj in nasvetov za spopadanje z izzivi, ki prihajajo tekom življenja. Vse pa je začinila s svojim značilnim humorjem. Zato pa jo je tako luštno poslušati!


Veliko pozornost, tako z Desine kot s strani poslušalcev, sta bila deležna naša člana Kulturnega društva Dvor: Tjaša Primc in Jernej Fabijan. Tjaša, je po poklicu univerzitetna diplomirana muzikologinja, zaposlena na Društvu slovenskih skladateljev. V prostem času prepeva v raznih zasedbah in sodeluje v različnih glasbenih projektih. Eden zadnjih, njej najbolj pri srcu, je vodenje Otroškega pevskega zborčka Kulturnega društva Dvor. Na klaviaturah jo je spremljal Jernej Fabijan. Jernej je diplomiral iz dirigiranja in zborovodstva, je vsestranski glasbenik, ki deluje v številnih zasedbah … Trenutno ga poznamo tudi kot zborovodjo Mešanega pevskega zbora Dvor, v Kulturnem društvu Dvor.

Glasbeni vložek, ki sta ga glasbenika pripravila pred pogovorom in vmes je bil tako čudovit in iskren, da so se Desi orosile oči. Tjašin glas je res angelski in njeno solo petje je pravi balzam za dušo. Skupaj z Jernejem pa sta nepremagljivi tandem! Desa je celo dejala, da bi dala vse na svetu, da bi znala tako (za)peti!


Desa si je na koncu vzela čas tudi za podpisovanje svojih knjig in klepet z udeleženci.


Dogodek je bil res prijeten. Zahvaliti se moramo članicam Kluba za izkazano zaupanje izvedbe glasbenega vložka in tudi številni publiki za nepozabljiv aplavz.


In odgovor na vprašanje, če je sploh možno govoriti "blazno resno" z Deso: mislim, da ne!

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi