Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Srednjeveški dan

V sklopu praznovanja praznika občine Žužemberk in Trških dni je Turistično društvo Suha krajina v nedeljo, 12. julija pripravilo že sedemnajsti srednjeveški dan.
V sklopu praznovanja praznika občine Žužemberk in Trških dni je  Turistično društvo  Suha krajina v nedeljo, 12. julija   pripravilo že    sedemnajsti   srednjeveški dan, na katerem se je skozi celi dan zvrstilo nešteto dogodkov. Več kot stodvajset  vitezov in dam iz različnih viteških redov iz Slovenije in tudi tujine je pripravilo zanimiv in pester program..

Grajski utrip so v zgodnjih jutranjih urah popestrili stojničarji, medtem  ko se je grajska gospoda odpeljala k sveti maši v farno cerkev sv. Mohorja in Fortunata, kjer je bilo tudi farno žegnanje. Sledilo je  kosilo in takoj po njem  predstavitev srednjeveških plesov, med katerimi  je  izstopal tudi domači viteški red, po njem  je sledil mimohod  vseh skupin, lokostrelski turnir in prikaz viteških veščin. Teater Cizamo in različne skupine  iz tujine Vrbovske Vrby iz Slovaške, Ivanečki vitezi, Auereirus Unicornis in Bratstvo svetog Mihovila  iz Hrvaške  so prikazale zanimiv in pester program za vse generacije.

 Sedemnajsti  srednjeveški dan so s prikazom viteških veščin zaključili člani slovaške viteške skupine Trnovska kampania.  Urednik

 

Oglejte si tudi