Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Žužemberk
DANES
23°C
11°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Hinjski gasilci so imeli v preteklem letu več vaj, kot intervencij

Z novim letom je prav, da se ozremo nazaj in pogledamo kako uspešno je bilo naše delo v preteklem letu. Pregled dela v preteklem letu so, drugo soboto v januarju, na občnem zboru, naredili tudi gasilci PGD Hinje.

Srečanje so se udeležili tudi gostje: predsednik GZ Novo mesto Fikret Fejzić, župan in podžupan občine Žužemberk, poveljnik OGP Žužemberk ter predstavniki okoliških društev.

Iz poročil smo izvedeli, da so se gasilci PGD Hinje dve intervenciji, marca so gasili travniški požar na Selih, novembra pa je zagorel strop stanovanjske hiše na Žvirčah. Oba požara so hitro pogasili.

Zelo aktivni so bili pri sodelovanju, pa tudi organizaciji različni društvenih vaj.

17. 7. je potekala vaja na OŠ Prevole. Uprizorili so gašenje požara in evakuacijo, pri tem pa je sodelovala tudi reševalna enota Slovenske vojske iz Novega mesta. Vaji je sledil prikaz opreme ter dela gasilcev in reševalne enote. Vsi navzoči so ta dan z zanimanjem spremljali zanimivo in poučno dogajanje.

V juliji so se udeležili tudi vaje – gašenje gozdnega požara na Dvoru.

Oktobra so se udeležili sektorske vaje, ki jo je organiziralo PGD Šmihel in je bila obširna, zahtevna in hkrati zelo poučna.

28. 11. pa je potekala regijska vaja. Naloga PGD Hinje je bila uprizoritev žledoloma in priprava gorečega magnezija, pri čemer so se zelo dobro izkazali.

Delo gasilcev so predstavili tudi otrokom iz posebne šole Novo mesto, ki so bili nad prikazom zelo navdušeni.

Niso pozabili niti na izobraževanje. V preteklem letu je en član uspešno zaključil izobraževanje za bolničarja, ena članica pa je začela s tečajem za izprašano gasilko. Zavedajo se, da je za razvoj in obstanek gasilstva izobraževanje ključnega pomena, zato bodo naprej dajali le-temu še več poudarka. Želijo pa si tudi aktivnega dela z najmlajšimi, s čimer se v preteklem letu ne morejo ravno pohvaliti. Zaradi pomanjkanja mentorjev in težavami z organizacijo se niso uspeli udeležiti nobenega tekmovanja.

Srečevali so se na različnih delavnih akcijah, organizirali so tekmovanje harmonikarjev in veselico, sodelovali pri izvedbi kolesarske dirke, pa tudi pohoda iz Žužemberk do Močil.

V tem letu so polni načrtov – predvideli so nabavo oblek in dopolnitev gasilske opreme, ureditev centralne napeljave, nabavo računalniške opreme, miz za veselico in še veliko drugega.

Na koncu so spregovorili tudi gostje, ki so delo hinjskih gasilcev pohvalili, hkrati pa so jih vsi spodbudili k intenzivnejšemu delu z mladino in udeležbo na čim več izobraževanjih. Predsednik GZ Novo mesto je ob koncu čestital vsem dobitnikom priznanj in napredovanj, ki so bila podeljena na srečanju.

Poveljnik, Matej Skebe, je svoje poročilo zaključil s pregovorom»V slogi je moč« - če bo delo potekalo v slogi, je pred nami zagotovo uspešno gasilsko leto.

                                                                                                                                                                         Mojca Obrstar

Oglejte si tudi