Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Druženje mladih gasilcev

Po uspešno zaključenem začetnem tečaju za gasilca smo se tečajniki odločili, da se za naše dosežke prijetno nagradimo in se podamo na skupinski izlet z našimi neustrašnimi mentorji. 
V soboto 27.02.2016 ob 12:00 smo se podali na pot proti Beli krajini.  Obiskali smo Prostovoljno gasilsko društvo Črnomelj. Nadvse prijazni gasilci društva so nam predstavili njihovo zgodovino delovanja, organiziranost, ter podrobneje razkazali njihova vozila in opremo. Na koncu obširne ter poučne predstavitve so nas tudi prijetno pogostili. 
Našo pot smo nadaljevali proti Metliki in sicer natančneje na ogled vinske kleti Prus. Po nadvse uporabnih informacijah o delovanju njihovega obrata ter najnovejšim proizvodnim tehnikam je sledila pogostitev z mesnimi izdelki, belokranjsko pogačo ter pokušino vrhunskih vin pridelovalca. 

V poznih večernih urah, na poti domov proti Suhi krajini smo bili polni novega znanja ter prijetnih občutkov, ki smo jih doživeli na skupni poti. Definitivno se veselimo čim hitrejšega ponovnega druženja in seveda tudi nadaljevanje našega gasilskega tečaja, ki bo sledil v jeseni letošnjega leta. 

Nevenka Urbančič

Oglejte si tudi