Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Polfinale državnega prvenstva v odbojki na mivki za učence in učenke

Zavod Novo mesto je v sredo, 13.9.2023, v športnem parku Loka v Novem mestu, organiziral  polfinale državnega prvenstva v odbojki na mivki za učence in učenke.


Pri fantih je nastopilo 5 šol, ki so bile razdeljene v dve skupini. Naši fantje iz OŠ Žužemberk so najprej premagali vrstnike iz OŠ Brestanica z rezultatom 2:0 (15:8, 15:3). V drugi tekmi v skupini so bili z 2:0 boljši še od OŠ Brezovica (15:7, 15:6). V pofinalu smo premagali OŠ Tržišče z 2:0 (15:8, 15:7) in se uvrstili v finale. Naš nasprotnik so bili aktualni državni prvaki iz Šentjerneja. Prvi set smo začeli slabo, nasprotnik je hitro povedel za nekaj točk in set je bil kmalu izgubljen. V nadaljevanju je bila igra bolj izenačena, borili smo se za vsako žogo. Vztrajnost in borbenost do konca tekme sta nam  prinesli tesno zmago in uvrstitev v finale med 4 najboljše ekipe v Sloveniji. Vsi štirje fantje si zaslužijo pohvale in čestitke. Igrali so: Obrstar Vid, Obrstar Jakob, Urbančič Tilen in Jenkole Valter.
 
Pri učenkah je nastopilo 6 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Brez težav smo gladko premagali OŠ Kostanjevico z 2:0 (15:1, 15:5) in OŠ Brezovico z 2:0 (15:3, 15:5). Tudi tekma v polfinalu ni bila težka. OŠ Senovo smo premagali z 2:0 (15:3, 15:9). V finalu smo igrali proti OŠ Brinje Grosuplje, ki je tudi gladko dobila vse tri predhodne tekme. Kljub temu, da je v Grosuplju eden najboljših klubov za žensko odbojko v Sloveniji, se jih naše punce niso ustrašile. Odigrale so brez napake in nasprotnicam prepustile le 1 točko. Drugi set je bil pričakovano bolj izenačen, saj nasprotnice le niso bile tako slabe, kot je pokazal prvi set. Boriti se je bilo potrebno za vsako žogo in to nam je na koncu prineslo tesno zmago v 2. setu. Rezultat je bil 15:13. Tudi punce bodo tekmovanje nadaljevale na finalnem turnirju najboljših 4 ekip v Sloveniji in poskušale izboljšati lansko osvojeno tretje mesto. Vse igralke si zaslužijo čestitke za uspeh, za katerega je bilo potrebno veliko treningov v poletnih mesecih na naših igriščih na Loki. Igrale so Pintar Pia, Hrovat Žana, Plot Katjuša in Tia Kopač.
 
Utrinke s tekmovanja in vse rezultate si lahko ogledate v priponki.


(vir: oszuzemberk.si)

Oglejte si tudi