Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

60 let življenja v dvoje

Zakonca Pavla Nahtigal in Ciril iz Dvora sta pred dnevi slavila 60. obletnico zakona. 60 let poroke je obletnica, ki je v sodobnem svetu redka. Doživeti tako visoko obletnico, diamantno poroko, imeti otroke, vnuke, kolikor toliko zdravja in še marsikaj, je končno tudi božji dar. Z namenom, da se Bogu zahvalijo, je bila v  četrtek, 29. aprila 2021, v cerkvi sv. Antona v Kotih zahvalna maša.

Dogodku lahko rečemo tudi maša presenečenj, saj se je Pavlina snaha Marjetka zelo potrudila.  K sv. maši je namreč prišel tudi Pavlin mož Ciril, ki je trenutno varovanec v domu za ostarele v Novemu mestu. Nepričakovano, s šopkom v roki je presenetil vse prisotne, najbolj pa ženo Pavlo.

Solze sreče v očeh se še niti posušile niso, ko je sledilo že drugo presenečenje. Sv. mašo je, ponovno nepričakovano, popestrilo urbano petje pevcev iz okolice Ljubljane. Po lepo opravljenem obredu župnika  Franca Vidmarja, so se gostje dobili pred cerkvijo, kjer so slavljenca posipali s cvetjem. Sledilo je še praznovanje doma z zakusko in sladko tortico, v krogu najbližjih, kjer je še vedno odmevalo petje.

Gospo Pavlo vprašam za nasvet, kako ob vsem s čemer življenje ne prizanaša, doživeti tako žlahtno obletnico. Pravi, da v življenju ne smeš nikoli obupati. Včasih se je potrebno tudi skregati in odpustiti. Pri njeni družini pa je pesem tista, ki je prinesla veliko lepih trenutkov in veselja. Vsi štirje, tako mož Ciril, kot Pavla in oba sinova imajo posluh. Pogosto so si naglas zapeli pri raznih opravilih. In to počnejo še danes, vendar malo manj. Pesem je prav gotovo tista, ki jim je pomagala skozi vse življenjske preizkušnje.

Več si lahko preberete v naslednji številki Suhokranjske poti.


Besedilo: Jadranka Meglen

Foto: Barbara Tomšič in družinski arhiv Nahtigal

Oglejte si tudi