Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Pustno rajanje v Šmihelu.

Letos smo mlade članice Kulturnega društva Šmihel prišle na idejo, da bi tudi v šmihelskem koncu za šmihelske otroke in otroke okoliških vasi priredile pustno rajanje. Tako smo na pustno soboto, 25. 2. 2017 organizirali pustno rajanje.

Prostor sta nam  prijazno odstopila zakonca Bedene v njuni okrepčevalnici Meden. Koordinatorka dogodka, Helena Barle je s pomočjo ostalih deklet organizirala delavnice, na katerih so otroci ustvarjali.

Tina Turk in Petra Vidic sta vodili kotiček za ustvarjanje izdelkov iz papirja - maske in klovna. Vanja Maver je pripravila otrokom testo za piškote, iz katerega so otroci oblikovali piškote najrazličnejših oblik. Helena Barle in Angelca Bedene sta otrokom pomagali razvaljati testo za pice ter poskrbeli, da je vsak naredil svojo pico. Darko Bedene je poskrbel, da so se piškoti in pice ravno prav spekli in tako poskrbel, da so bili naši želodčki polni. Med ustvarjalnim časom pa je Suzana Gorc ves čas pridno barvala obraze naših otrok in na njihove obraze pričarala še večje  veselje.

Po končanih delavnicah, je Angelca zaigrala na harmoniko in nas pospremila še na pustni sprevod proti Šmihelu in Klečetu. V vasi smo se pokazali domačinom in si prislužili še pustne bonbončke.

Sobotno popoldne je minilo v ustvarjanju, veselju in rajanju. Zahvaljujem se vsem udeležencem, ki ste pomagali narisati otrokom smeh na obraz.

Helena Barle

Oglejte si tudi