Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Picko in Packo sta nasmejala dvorske otroke

V »tednu otroka« je Krajevna knjižnica Dvor v sodelovanju s Kulturnim društvom Dvor podarila otrokom predstavo Picko in Packo, ki sta jo izvrstno uprizorila Matjaž Koman in Irena Leskovšek iz gledališča za najmlajše Makarenko. 

Picko in Packo sta dva nagajivca, ki se upirata odraslim in jim redno zlobno nagajata. Prav zaradi tega pogosto zaideta v težave, vendar ju to pri nagajanju drugim ne ustavi. Tokrat sta se odločila, da jo zagodeta kokoškam, petelinu Tinčku in Sabini.

 

Njunim dogodivščinam, ki sta si jih izmislila domišljija in pero nemškega pesnika in slikarja Wilhelma Buscha, se je smejalo že mnogo različnih generacij otrok, saj so zgodbe nastale že pred skoraj 150 leti.

 

Otroci so se z lahkoto poistovetili z dvema junakoma, ki sta polna idej in ki jih tako z lahkoto in za zabavo uresničujeta. Tudi sami so se neznansko zabavali ob zganjanju njunih norčij in aktivno sodelovali v predstavi. Na koncu so celo skupaj zapeli njuno pesem:

»Jaz sem PICKO, ti pa PACKO, v majhni vasi sva doma.  Kadar nekaj narediva, škoda se povsod pozna. Vendar kazen bo velika, to vam zgodbica pove. Lumparije, traparije, delati se pač ne sme!”


Ob tednu otroka želimo vsem otrokom veliko nasmehov na obrazih, nekaj  norčij in  malih lumparij, ki tako polepšajo otroški svet.

 

Besedilo: Andreja Špelko, Krajevna knjižnica Dvor

Foto: Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva Dvor

 

Oglejte si tudi