Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
17°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C

Mer et merveilles – MORJE IN ČUDESA

V torek, 20. julija 2021, smo obkroženi s francoskimi knjigami in ustvarjalnimi izdelki preživeli čudovit popoldan ob reki Krki v Stavči vasi. Dogodek Sprehod v knjige je pripravila pedagoginja in performerka v kulturi Maša Jazbec, ki v sklopu mednarodnega projekta spodbuja bralno kulturo pri otrocih in mladih. Dogodek je bil prisoten pri nas že pred dvema letoma in je bil čudovito obiskan, zato smo z velikim veseljem pričakovali tudi letošnjega. Zahvala za hitro akcijo in podporo gre seveda tudi Kulturnemu društvu Dvor za organizacijo ter Športnemu društvu Stavča vas, ki nam je odstopil prostor za izvedbo.

Festival z imenom Partir en livre (Sprehod v knjige) poteka od 30. 6. 2021 do 25. 7. 2021 v različnih krajih po Franciji, zadnja leta pa je v projekt vključena tudi Slovenija. Poglavitna ideja festivala je ozaveščanje bralne kulture med mladimi in starejšimi bralci, običajno na lokacijah, ki primarno niso namenjene knjižnim dogodkom.

Mi smo slednjega postavili na prečudovito »plažo« v Stavči vasi. Obiskovalci smo lahko skozi čudovito Mašino »igranje« spoznavali francoski jezik skozi interaktivno predstavo o vodi za otroke in odrasle. Vsebina je bila pravšnja za čas v katerem živimo. Če mi ne bomo skrbeli za vodo, le kdo bo? Ni bilo zgolj zanimivo, bilo je tudi poučno. Nato pa so otroci izdelovali svoje ribe – poezije. Iz kupa ocena besed so izbrali tri kapljice na katerih so bile različne besede iz teh pa so sestavili svojo pesem. Prav tako je Maša prinesla velik kup kvalitetnih in nagrajenih francoskih knjig, katere smo vsi skrbno pregledovali.

Vesela sem, da smo z Mašo našli skupni jezik in da skupnim sodelovanjem ne bo konca. Se že veselim njenih naslednjih predstav.

Besedilo: Tjaša Primc, članica KD Dvor

Foto: Brigita, Tjaša in Vesna, članice KD Dvor

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi