Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

MAMA JE ENA SAMA - koncert KD za materinski dan

Otroški pevski zbor Dvor ob Krki je v soboto, 30. marca 2019, v večnamenski dvorani na Dvoru priredil koncert Mama je ena sama in obiskovalcem ponovno polepšal dan.

Koncept koncerta je bil preprost: vodijo otroci, nastopajo otroci in ga pomagali tudi snovati. Vključevanje v tak projekt se mi zdi še posebej smotrno, saj jim s tem damo priložnost, da nam pokažejo in ponovno dokažejo koliko so sposobni. In ne boste verjeli. Odlični so bili!

Na oder je najprej prišel Otroški pevski zbor z izborom skladb domačina Franca Možeta. Skozi celoten koncert sta nas suvereno in uživeto vodili Tara in Tjaša. Obiskovalcem smo tako predstavili kar dve pianistični točki Sare in Vane. Neža sem nam je predstavila s solistično točko in zapela skladbo I have a dream skupine ABBA. Žan nam je recitiral pesem o Očetu. Sara, Manca in Maruša pa so nam pripravile plesno točko. Otroški pevski zbor je koncert zaključil s pesmimi posvečenim mamicam. Vseskozi pa nas je na klavirju spremljal Jernej Fabijan. Poleg pianista pa smo imeli prav poseben instrumentalni trio. Na kohonu sta nas spremljali Tjaša in Maruša, ukulele pa je pri skladbi Jaz sem mala roža igrala tudi Neža. Ker pa je bilo aplavza veliko smo priredili tudi bis. Zapeli smo še skladbo Biseri sreče, skupine Čuki.


Nastop naših najmlajših članov je bil prisrčen in sproščen. Vesela sem, da so si prav vsi želeli sodelovati na svoj način. Z navdušenjem so pokazali svoje talente, mi pa jih bomo s koncerti, kot je bil sobotni, še bolj podpirali in usmerjali. Kulturno društvo Dvor nas na vsakem koraku spodbuja, mi pa si želimo slednjo upravičiti prav s takimi koncerti. Tako polepšamo dan nam in vam. Vsem hvala za pomoč pri nastajanju tega dogodka. Iskrena hvala pa tudi vam dragi starši, da mi vaše otroke zaupate v varstvo in glasbeno vzgojo.



Tjaša  Primc, članica KD Dvor

Foto: Rožle Matko, član KD Dvor

Oglejte si tudi