Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
7°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Ko združita moči dve kulturni društvi

Člani KD Dvor smo vedno pripravljeni na sodelovanje z drugimi društvi, če so ti izven naše občine, smo tega še posebno veseli. Tokrat smo skupaj združili moči s Kulturnim društvom Zagradec. Rezultat je bil čisto polna dvorana otrok in njihovih spremljevalcev. Kulturnice, igralke mamice, ki so v igro vpletle tudi svoje otroke, so uprizorile sodobno živalsko pravljico, ki jo je napisala ena izmed najpomembnejših slovenskih mladinskih književnic Svetlana Makarovič.

Živalska pravljica »Pod medvedovim dežnikom« postavlja v ospredje vrline, kot so dobrota, velikodušnost in pomoč drugim; značajske lastnosti, ki jih v veliki meri premore dobrosrčni in prijazni medved. Ta v deževnem dnevu vzame pod svoj novi, rdeči dežnik najmanjše in najšibkejše gozdne živali: srnico, zajčka, miško in veverico, ter si tako s svojo ljubeznivostjo pridobi njihove simpatije in prijateljstvo. Sebična lisica, pa ima prostor pod dežnikom le zanjo in zavrne vse prošnje za pomoč od gozdnih živali. Kmalu preneha deževati in živali se odpravijo domov. Pride nedelja, z njo pa tudi čas obiskov in potepov. Medtem ko medved uživa v družbi svojih gozdnih prijateljev, pa mora lisica sama prenašati svojo dolgočasno družbo, saj se nihče ne zmeni zanjo

 

Petkovo pozno popoldne, 24. novembra 2023, bo otrokom prav gotovo ostalo v lepem spominu. Otroci so resnično uživali, se vživeli v igro, sodelovali, na koncu celo zaplesali na pesmico Če si srečen… Igralci so poželi buren aplavz.

Med obiskovalci je bilo videti tudi veliko ljudi iz sosednjih občin, veliko dedkov in babic. Iskrena hvala za obisk in širjenje pozitivne energije.  

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor

Oglejte si tudi