Zreče

JUTRI
22°C
8°C
PON.
20°C
10°C
Oceni objavo

Začetek projektiranja ultrahitrega širokopasovnega omrežja v Zrečah

Konec septembra preteklega leta so se na 16. redni seji Občinskega sveta Občine Zreče svetniki seznanili z načrti projekta RUNE, v okviru katerega je predvidena izgradnja ultra hitre širokopasovne infrastrukture na podeželskih območjih Slovenije. Gre za projekt, ki bo uporabnikom omogočil uporabo interneta, s hitrostjo večjo od 1 Gbps. Tako si bo lahko s priklopom optičnega priključka vsakdo zagotovil izjemne hitrosti interneta, ki mu bodo omogočale svetlobne hitrosti, s pomočjo katerih bo hitro, zanesljivo in kakovostno brskal po internetu, nalagal vsebine, gledal televizijo ali poslušal glasbo.

V projekt RUNE je, da bi občanom zagotovili kakovostno in ugodno storitev, vključena tudi Občina Zreče. Z mesecem marcem se začenja projektiranje projekta. Po zaključku projektantskih del, ki so glede na izvedeno naročilo in z njim povezano dinamiko, predvidena poleti, se bo v drugi polovici leta pričela gradbena faza projekta. V okviru del bodo sočasno potekala gradnja tako primarnega kot sekundarnega omrežja.

Sočasno z začetkom izgradnje omrežja bodo lahko občani preverili možnost priklopa in naročila optike na spletni strani www.ruralnetwork.eu Strošek priključka na optično povezavo znaša 150,00 EUR z DDV za fizične osebe ali 167,13 EUR z DDV za pravne osebe, lahko pa ta znesek krije izbrani ponudnik storitev. Uporabniki imajo tudi možnost izbire med vsemi največjimi operaterji v Sloveniji.

Optični priključek RUNE prinaša Občini Zreče in njenim prebivalcem mnoge prednosti, od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivost na zunanje vplive, hitrega prenosa podatkov, do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj. Ne nazadnje pa imajo uporabniki možnosti izbire in zamenjave ponudnika storitev.

Za vsa dodatna vprašanja ali za pomoč pri izvedbi naročila se lahko občani obrnejo na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu.

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu


Oglejte si tudi