Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Rogla in Terme Zreče zaključila uspešno zimsko sezono 2015/2016

Smučarska sezona na Rogli se je končala v četrtek, 07. 04. 2016. V sezoni 2015/16 smo našteli 132 smučarskih dni, v katerih smo gostili 186.968 smučarjev, kar je v primerjavi s sezono 2014/15 dobrih 4% več.

 V zimskih mesecih smo tako na Rogli kot tudi v Termah Zreče realizirali več kot 80% zasedenost ter skupaj zabeležili kar 166.662 nočitev - največ v Unior Turizmu doslej. V primerjavi z istim obdobjem lani smo na Rogli ustvarili 7% in v Termah Zreče 6% več nočitev. Še posebej vzpodbudno je dejstvo, da smo ohranili število nočitev s strani slovenskih in povečali število nočitev s strani tujih gostov. Z veliko truda in pozitivnega elana smo za 4% povečali skupne prihodke glede na primerljivo obdobje v letu 2015. S profiliranjem gostinske ponudbe, ki je prilagojena posameznim ciljnim skupina, smo 3% dvig prihodkov realizirali tudi v gostinskih lokalih na smučišču. Sezono 2015/16 so zaznamovala predvsem velika mednarodna tekmovanja. Rogla se je še posebej izkazala kot organizator FIS Svetovnega pokala v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu (23. 01. 2016), Evropskega pokala v deskanju na snegu – paralelni slalom in veleslalom ter disciplinah prostega sloga - Slope Style in Big Air (23. - 25. 03. 2016) ter Mladinskega svetovnega prvenstva v deskanju na snegu – paralelni veleslalom in slalom ter deskarski kros (30. 03. - 07. 04. 2016). Uspešen začetek poslovna leta je sicer velika vzpodbuda, vendar pa so pred nami meseci velikih izzivov, tako v prodajnem oz. prihodkovnem delu kot tudi v racionalizaciji poslovanja. Še naprej bomo posebno pozornost namenjali vsebini in kakovosti ponudbe. Načrtovane aktivnosti se bodo usmerjale predvsem v razvoj in specializacijo temeljnih in nišnih produktov. Oblikovanje produktov bo v svoji vsebini prilagojeno sodobnim trendom ter zdravemu, vitalnemu in k aktivnostim v naravi usmerjenemu življenjskemu slogu. Vsem gostom, smučarjem in obiskovalcem se zahvaljujemo za izkazano zaupanje in jih z veseljem pričakujemo tudi v prihodnji sezoni. Hkrati se zahvaljujemo tudi vsem zaposlenim, ki so s svojim delom, prijaznostjo in gostoljubnostjo, številnim obogatili prijetno preživljanje prostega časa.


V pomladnih in poletnih mesecih vabijo na Zreško Pohorje številna nepozabna doživetja, kot so neponovljiva kombinacija čudovite narave, prijetne srednjegorske klime, številnih možnosti za šport, rekreacijo, zdravje in dobro počutje in pristnih kulinaričnih dobrot v družbi gostoljubnih in nasmejanih domačinov. Pestri programi so pripravljeni tako, da v njih vsakdo najde nekaj zase, se sprosti, naužije svežega zraka ter se ob tem neizmerno zabava. Tudi letos bodo dogajanje na Zreškem Pohorju popestrile številne, nekatere že tradicionalne, poletne prireditve. Za športne navdušence vseh vrst in generacij pa se bodo zvrstili številni dogodki v sklopu Uniturjevega športnega poletja, ki združujejo šport, tekmovalni duh, zdrav način življenja in zabavo.

Oglejte si tudi