Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Ste ponosni na Zreče in vašo Slovenijo?

 

Kar velikokrat imam opravka s turisti tako domačomi, kot tudi tujci. Marsikdaj slišim kaj pozitivnega in ni veliko stvari, ki bi jih tujci kritizirali. Pravzaprav malenkosti. Pri zadnjem obisku pa mi je dalo misliti, kar sta me vprašala dva profesorja, mlada, simpatična Srba, ki sta mi zastavila naslednje vprašanje:«Ste ponosni na vaše Zreče in vaše kraje?« Nisem vedela takoj odgovora, ker sem morala malo razmišljat. Za sebe lahko trdim, da sem, ker sem bila dolgo v tujini. Veliko negativnega pa bi lahko rekla za vse tiste, ki vedno ali pa pogosto  vse kritizirajo. Občina bi morala narediti vse, domačini pa bi le uničevali, kritizirajo socialno državo Slovenijo, pa za to domovino niso naredili doslej še nič. Postavljajo zahteve, kaj vse jim mora država dati, sami pa za boljše lastno stanje ne naredijo z delom nič. Pa bi še veliko lahko naštevala.To so vsi tisti, ki ne delajo, ali delajo vse za to, da ne bi bilo potrebno delati. Veliko tistih, ki niso bili po svetu, tisti, ki  čakajo, da bi iz neba padle dobrine brez dela. To pa žal ne gre.Te zadeve so mi rojile po glavi, predno sem odgovorila na to vprašanje, da sama mislim, da premalo cenimo vse, kar nam je dano in kar  imamo v svoji okolici.

Ana in Rako sta bila tokrat prvič teden dni v Sloveniji in sta prišla iz Kragujevca. Koristila sta dopust in spoznala Postojno in Piran, drugi dan  Zreče, Roglo, tretji dan pa sta z menoj spoznala prestolnico in Bled, zadnji dan pred odhodom pa Graz in Herberstein (grad Herberstein),ki je povezan tudi z našo zgodovino.

Nastale so slike, veliko slik, saj sta bila nad Slovenijo tako navdušena, da sta kar žarela od veselja, da sta prišla in da vse to lahko vidita, kar nista pričakovala in zagotovo še prideta. Prav ta mlad par mi je dal misliti, kako nismo z ničemer zadovoljni in kako pogosto pozabljamo ob praznikih izobesiti zastavo... Pred dnevi je Ministrstvo za zdravje organiziralo predavanje in prišle so tri dame, ki so spremljale predavateljico, ki sem jo kot predstavnica DU Zreče sprejela, prof.Marijo Miklič.

Kaj se vi sploh zavedate, kako lepo imate v Zrečah? Lepota le v tujih očeh? Zamislimo se in pazimo na tiste naše sokrajane, ki namerno uničujejo stvari, ki so bile drage in gre iz denarja, ki ga z davki plačujemo vsi.

Oglejte si tudi