Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Sprejem najstarejše občanke

V nedeljo, 3. marca 2024 je častitljivih 100 let dopolnila naša najstarejša občanka gospa Justina Felicijan. Zrečani smo ji v ponedeljek, 4. marca 2024 popoldan pripravili sprejem, ki je potekal v večnamenski dvorani pri Termah Zreče.

Dan po njenem 100. rojstnem dnevu smo skupaj s sorodniki, sosedi, prijatelji, predstavniki Sveta Krajevne skupnosti Zreče, Krajevne organizacije Rdečega križa Zreče, Župnijske Karitas Zreče, Društva upokojencev Zreče ter Krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Zreče organizirali sprejem, v katerem so uvodoma nastopili zreški godbeniki in pevski zbor Vrtca Zreče. Sledil je županov nagovor slavljenki, v katerem je poudaril, da je gospa Justina Felicijan živa priča in akter pomembnih dogodkov in razvojnih sprememb, ki jih je prineslo 20. stoletje, z vojnimi vihrami, časom pomanjkanja, obnove ter razvoja domovine po drugi svetovni vojni, vse do naše osamosvojitve in vnovične ustanovitve lastne občine. Gospa Justina Felicijan je namreč orala ledino na področju vzpostavljanja sistema socialne varnosti, skrbi za naše najbolj ranljive skupine v bivši veliki občini, kjer se je izkazala kot ugledna strokovnjakinja, dobra žena, mama, babica, prababica, soseda, prijateljica in oskrbovanka Lambrechtovega doma. Zato s svojim delom in življenjem navdihujoče predstavlja veliko vzornico za vse nas ostale, še posebej pa za mlajše generacije. Dogodek smo zaključili z zdravljico ter razrezom torte ob spremljavi glasbe, ki sta jo izvedla Sofija in Miha Mrzdovnik.


Spoštovana gospa Justina Felicijan, sprejmite še enkrat naše iskrene in srčne čestitke z najboljšimi željami za prihodnja leta!

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki ste pomagali sooblikovati včerajšnji sprejem, iskrena hvala pa tudi vsem njenim sorodnikom, sosedom in prijateljem, ki ste se odzvali na naše povabilo.

Oglejte si tudi