Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
5°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Zreške odbojkarice dodale še enajsto zmago sezone

Tudi tokrat se je iskrilo močneje na parketu nasprotnic in nove tri ligaške točke so ostale doma v Zrečah. Weiler Volley Zreče proti Korvolley Mislinja 3:0 (25:21; 25:15, 25:15). 

Weiler Volley Zreče: 1-Neja Hlastec, 2-Ana Lukman, 4-Ajda Kotnik (L2), 6-Nastja Gorinšek, 7-Sara Črešnar, 9-Ajša Iršič(K),  10-Nika Kavčič, 11-Tinka Pec, 12-Živa Pogorevc, 13-Hana Detiček, 14-Nika Kovše, 15-Nika Vovk, 17-Blažka Dečar, 18-Blažka Petelinšek (L1). Trener: Janja Jakob. 

Korvolley Mislinja: 2-Sara Krajnc (L), 3-Ines Pačnik, 4-Andreja Kogelnik, 5-Nina Črep, 7-Tara Gros, 10-Lucija Jelenko (K),  16-Dunja Črešnik, 24-Leja Pečnik.. Trener: Tomo Skarlovnik

Po zmagu na gostovanju v Lendavi v minulem krogu in po ugodnem rezultatu v jesenskem delu v Mislinji so #WeilerGirls še kako želela tri nove ligaške točke. A vedele so, da je v vsakem primeru potrebno zmagati tri nize, kar pa ni vedno enostavno.  

Na uvodni domači servis so povedle gostje iz Mislinje, a so domačinke z napadom Vovkove izenačile in nato povedle 4:3. V nadaljevanju si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti vse do vodstva domačih 19:16, ko sta najprej odigrali dobro v bloku Vovkova in Detičekova, nato pa še Lukmanova na servisu z asom. To prednost je MIslinja ulovila in izenačila, a so #WeilerGirls vnovič odigrale dobro v napadu preko Kovšetove in nato na mreži z Iršičevo in Gorinškovo ter vnovič povedle 22:19. Kljub dvema odmoroma na gostujoči strani je bila prednost dovolj velika, da so Zreče niz zaključile v svojo korist na 25:21. 

Drugi niz sta obe ekipi otvorili slabo, z napakami  na servisu. Prve so povedle Zreče s 5:3, a so nato z nekaj slabšo igro dopustile gostjam povesti 5:7 in kasneje 8:10,  ko smo videli odmor na domači klopi. Po odmoru so #WeilerGirls odigrale precej bolje in s serijo sedmih točk povedle 15:11. Gostje so vodstvo Zreč znižale, a jim preobrata v igri ni uspelo narediti, zato so morale ob 19:15 na odmor. Po odmoru je naprej dobro napadala Lukmanova, kar je prineslo vodstvo 23:15. Za zaključek niza pa je poskrbela kapetanka z asom na 25:15.

Po prvi ahli prednosti MIslinje v tretjem nizu na 3:5 smo videli v nadaljevanju izenačenje na 6. Nato je sledila serija domačih točk začenši z asom Lukmanove, blokom dvojice Vovk/Detiček ter še enim winner servisom Lukmanove za vodstvo 10:6. Po odmoru je domačo serijo pekinila Jelenkotova z dobrim napadom, a so #WeilerGirls tako odvze sevis nasprotnicam in dosegle dve točki z dobrim napadom Detičekove in nato še z novim asom Vovkove ter povedle 14:7. Sledilo je krajše obdobje v katerem so gostje naredile manj napak in nekoliko znižale rezultat na 17:13. Napadala linija Zreč je nove točke dosegla preko cone štiri, kjer je uspešno zaključila Lukmanova, nato je točko dodala še Vovkova iz položaja centralne napadalke in po napaki gostij na servis Gorinškove je bilo na semaforju že 21:13. Napad Detičekove  je prinesel Zrečam set točko, ki pa sta jo na zelo dober servis Vovkove izkoristili Iršičeva in Detičekova v bloku ter niz zaključili na 25:15.
 
 V naslednjem krogu bodo #WeilerGirls gostila mariborčanke. Tekma z Nova KMB Branik II bo 19.03.2022 ob 19:00 v Zrečah.

Janja Jakob, trenerka Weiler Volley Zreče: Tekmo smo pričele premalo zbrano, naredile smo ogromno lastnih napak na vseh elementih. Trudile smo se jih zmanjšat in uspelo nam je. Vsak set je bil boljši in na koncu so se dekleta lepo razigrala.

Ajša Iršič, kapetanka Weiler Volley Zreče: Danes smo igrale odlično. Vesela sem, da lahko tudi pod vodstvom Janje zmagamo. Prikazale smo odlično igro z malo napakami. Upam da lahko tako odigramo tudi končnico sezone. Hvala vsem navijačem.

Lucija Jelenko, kapetanka Korvolley Mislinja: Navkljub začetni iskri nam je v ključnih trenutkih zmanjkalo zbranosti, kar se je odsevalo v količini lastnih napak. Nasprotice so bile s konsistentno igro prepričljivo boljše.

Oglejte si tudi