Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Nove točke Swatycometovk

12.krog 2. Državne odb. Lige vzhod: Prevalje : Swatycomet Zreče 2:3 /17:25; 25:18; 25:21; 21:25;7:15/

Ekipa Swatycomet Zreče:  Pavlič Nina (18), Kotnik Carmen (12), Napotnik Patricija (23) Podkrajšek Doroteja (7), Hrustelj Tjaša (1), Podkrajšek Patricija (4), Jakob Janja, Potočnik Anja, Pec Neža, Slatinek Vesna, Skerbinek Eva,  Žigon Ana, Capello Maša,  Hirkič Ines (4);  Trener ekipe: Klokočovnik Boris,  pom. Tr.: Bremec Mitja

Odbojkarice iz Zreč zabeležile novo zmago in se tako še učvrstile na sredini lestvice.

Zreške odbojkarice so v prvem setu začele, dobro saj so povedle z 1:5. Domačinke pa se niso popuščale in rezultat do prvega tehničnega odmora znižale 7:8. Kljub temu gostje iz Zreč narekujejo tempo igre, saj dobro deluje blok, kateri suvereno  ustavlja Jevšnikar-jevo katera  poizkuša zaključit preko centra. Prav tako pa so Zreške odbojkarice uspešne v obrambi v polju in napadu. Prednost se nezadržno veča in pri rezultatu 12:20 je že jasno da bodo Zreške odbojkarice osvojile prvi set.

V nadaljevanju  drugega seta, znova izenačena igra do prvega tehničnega odmora. Domačinke iz Prevalj imajo rahlo pobudo, predvsem so uspešne z napadom preko centra , tako da držijo kontakt z gostjami iz Zreč. Minimalno vodstvo v prvem tehničnem odmoru nakazuje, da bomo tokrat gledali izenačen set vendar v nadaljevanju seta domačinke pričnejo dobivati točke tudi z napadom, predvsem pa so uspešne pri obrambi napada Zreških odbojkaric, kar jim omogoča  povečevanja vodstva. Napake  gostij iz Zreč v obrambi pa domače igralke povečujejo vodstvo v drugem setu  na neulovljivih 23:16 in v zaključku zanesljivo osvojijo set in izenačijo.

Tretji set se prične v znaku vodstva gostij iz Zreč, saj povedejo 1:5, toda domače znova z dobrim servisom do tehničnega odmora povedejo z 8:7. Odbojkarice iz Prevalj v nadaljevanju brez večjih napak prevzele pobudo, predvsem so uspešne na servisu in pri dobri obrambi preko centra dosegajo odločilno prednost. Toda tudi vodstvo z 17:12 ni dovolj da bi set pripeljale v svojo korist, saj gostje iz Zreč z uspešnimi bloki in dobrim zaporednimi napadi rezultat znižajo na 17:15. Domače znova povedejo z 23:18, toda gostje iz Zreč z uspešnimi napadi dobro obrambo v polju znižajo zaostanek na vsega tri točke. Kljub temu pa so v zaključku domače za odtenek bolj zbrane in v setih povedejo z 2:1.

Četrti set gledamo številno nezbranost v ekipah. V začetku seta, gostje iz Zreč z disciplino v igri in dobrim servisom Kotnik Carmen  povedejo neverjetnih 2:11, toda sledi preobrat. Gostje iz Zreč postanejo nezbrane, domače pa rezultat dobesedno postavijo na glavo, saj gostje delajo napake zaporedoma tako na sprejemu, v napadu in bloku in domače iz Prevalj rezultat obrnejo v vodstvo 15:11. Zreške odbojkarice, pa so v nadaljevanju igrati izredno disciplinirano, predvsem v obrambi, postavljale so tudi trojni blok na najnevarnejšo centralno napadalko  Jevšnikar-jevo pri domačih , kar je prineslo tudi rezultat. Saj so začele loviti domačinke in se jim približevat točko za točko in pri rezultatu 17:19, je na servis pri Zreških odbojkaricah prišla Kotnik Carmen, katera je zanesljivo in dokaj močno servirala, kar je domačim delalo preglavice, saj niso nikakor mogle sprejeti servisa idealno in pol protinapadi, so končali v rokah gostij, katere so z disciplinirano igro omogočale uspešne napade Napotnik Patricije in Pavlič Nine. Gostje so tako set zanesljivo dobile 17:25 in izenačile v setih na 2:2.

Tako je sledil odločilni skrajšani peti set. Domačinke so sicer na  povedle z 1:0, vendar so gostje iz Zreč znova na svoj servis in še naprej z trdnim blokom povedle z 1:7. Domačinke so sicer z dobrim napadom znižale za točko, nato pa so se ekipi izmenjevale v doseganju točk, vse do  rezultata 7:12. gostje iz Zreč pa so dodale piko na i in v zaključku suvereno nadigrale domačinke in na servis Podkrajšek Doroteje  zaključile tekmo, katera je trajala celi 2 uri in 23 minut.

S tem so odbojkarice iz Zreč že pri 19 točkah in uvrstitev na 5 mesto je vse bolj realna. Odbojkarice iz Zreč sedaj čaka priprava na naslednje težko gostovanje 13.02.2016 ko se bodo na gostovanju pomerile proti 2 uvrščeni ekipi Slov. Gradca. Domača tekma proti Mislinji je tako prestavljena na 10.3.2016.

 

Povezave

okzrece.si

Oglejte si tudi