Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Nova zmaga najmlajšim

5.krog, MINI odbojka
Braslovče II : Čebelice Zreče 3:0 (25:16, 25:09, 25:22)
Čebelice Zreče : Mozirje 2:1 (08:25, 25:13, 25:21)
Ekipa Čebelice Zreče: Naja Pišotek, Neja Rošer, Hana Kušar, Živa Pogorevc, Sofija Mrzdovnik, Nastja Gorinšek, Blažka Dečar in Lucija Vrhovšek-Jančič (trener).

V petem krogu so najmjaše zreške odbojkaice igrale na turnirju v Brasovčah, ki iamjo bogato tradicijo tako ženske kot tudi moške odbojke. V prvi tekmi so se pomerile z domačo ekipo, ki ima visoke cilje. Prvi set se je pričel izenačeno, nato so domače odbojkarice odigrale nekaj boljših točk, naredile nekaj manj napak in tako zaključile set s 25:16. V drugem setu so na parket stopile nove igralke, kot to zahtevajo pravila igre za najmlajše odbojkarjice. Druga postava Braslovč je zaigrala zelo dobro in že v začetku pokazala, da so odloče set zaključiti v svojo korist. S 25:9 so se veselile zmage v drugem nizo. Tretji niz mini odbojke je največkrat merjenje moči najboljših igralk posamezne ekipe. Pravila namreč dopuščajo, da trenerji pošljejo na ekipo svoje najboljše igralke posameznih trojk. Set je bil zelo izenačen vse do zaključnih točk, kjer pa so domačinke ob bučnem navijanju naredile nekaj manj napak in tako set zaključile s 25:22 v svojo korist.
V drugi tekmi so Čebelice Zreče igrale proti ekipi Mozirja. V uvodnem setu je gostujoča trenerka na parket postavila svoje najboljše igralke, zrečanke pa so pričele s svojo drugo ekipo. Tako je bil rezultat 25:8 za Mozirje. Nasldenji set so zaigrale Čebelice s svojo boljšo postavo in ta set odločno določile v svojo korist s 25:13. Tako se je v tretjem setu napovedovala lepa in izenačena igra najboljših igralk vsake ekipe. Izenačen rezultat je bil vse do zaključka seta, kjer pa so Čebelice pokazale svoje odbojkarsko znanje in set zaključile s 25:21 v svojo korist in se veselile novih ligaških točk. Zrečanke so zbrale 15 ligaških točk in zasedajo trenutno 4 mesto na lestvici in zaostajajo za samo tri točke za Mozirjem.
V soboto 30.01. s pričetkom ob 10.00 bodo Čebelice gostile turnir v Zrečah. Domačinke se bodo pomerile z ekipama Ljubno in Prebold. Z vašo bučno pomočjo bodo zagotovo lažje prišle do novih ligaških točk, ki bi jim lahko primesle napredovanje na lestvici.

Povezave

okzrece.si

Oglejte si tudi